Regelmaat bij leerlingenvervoer PlusOV niet geregeld

ZUTPHEN – Het leerlingenvervoer van PlusOV in de schoolregio Midden Nederland is niet goed van start gegaan. De geschiedenis van het vorige schooljaar lijkt zich te herhalen, schrijft een ouder. Deze organisatie moet ervoor zorgen dat veelal kwetsbare kinderen, met bijvoorbeeld een diagnose autisme zoals mijn zoon, naar school kunnen.

PlusOV, dat onwetend lijkt over de kwetsbaarheid, geen afspraken nakomt, een tekort heeft aan chauffeurs, ritten constant verandert, kinderen te lang in de bus laat zitten of niet (op tijd) ophaalt! De lijst met klachten is groot, een jaar naar dato is het nog een chaos.

Tot vorig jaar, voordat PlusOV in beeld kwam, liep alles perfect. Als je een keer een klacht had, belde je de afdeling leerlingenvervoer van de gemeente, naar een ambtenaar met hart voor zijn werk en zijn medemens. Ik vind het ongelofelijk dat PlusOV, dat nota bene door de gemeente wordt gefinancierd, klachten niet serieus neemt. Van empathie is totaal geen sprake.

Het eerste jaar PlusOV ging al meteen mis. Ritten vielen uit, ouders moesten zelf heen en weer rijden naar Arnhem. In september, op de bijeenkomst van de gemeente Zutphen met de toenmalige wethouder hebben veel mensen ter plekke hun klachten ingediend. Ik hoopte dat we allen gehoord zouden worden, maar helaas. Ik was nog maanden aan de telefoon met John van de Voorde van de gemeente Zutphen en Henk Kuipers van Perspectief Zutphen. Ook deze hebben een klachtenbrief naar de wethouder gestuurd.

Ik weet dat er veel geld is gestopt in Plus OV, maar ik vind dat het project heeft gefaald

Mijn kind werd steeds gefrustreerder en vermoeid. Hij begreep het niet. Uiteindelijk was de individuele rit de enige optie. Na weer bellen, vele gesprekken, e-mails en een mis-match, kwam een goede match met de chauffeur. Jammer dat door het tekort aan chauffeurs toch regelmatig andere kinderen mee moesten rijden.

Die chauffeur van afgelopen jaar wilde ik uiteraard behouden. Deze heeft een positieve invloed op mijn zoon, hij is dan erg vrolijk en blij. Helaas is aan mijn verzoek op geen enkele wijze gehoor gegeven.

Ik vraag me af wat de nieuwe wethouder kan betekenen. Het vertrouwen is er niet meer. Niet alleen ons gezin maar meerdere gezinnen zijn de dupe van deze ellende die te lang heeft geduurd. Ik weet niet wie verantwoordelijk is. Wel weet ik dat er veel geld is gestopt in Plus OV, maar ik vind dat het project heeft gefaald.


Dilek Sahin,
Zutphen-De Hoven