Annie Schreijer-Pierik. Foto: PR
Annie Schreijer-Pierik. Foto: PR Foto:

Europarlementariër opent Open Monumentendag 2018

ZUTPHEN/WARNSVELD – Elk jaar wordt tijdens het tweede weekend van september Open Monumentendag gehouden. Dit jaar is het landelijk thema 'In Europa'. Op zaterdag 8 september opent om 10.00 uur in de Burgerzaal niemand minder dan Annie Schreijer-Pierik, lid van het Europees parlement in Brussel, Open Monumentendag 2018.

Annie Schreijer-Pierik is boerin en politica in hart en nieren. Ze heeft jarenlang samen met haar man een gemengd agrarisch bedrijf in Oost-Nederland gerund. Daarnaast was ze onder meer drie jaar Statenlid in Overijssel en van 1998 tot 2010 lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Sinds 2014 is Annie Schreijer lid van het Europees Parlement en probeert ze Europa weer dichter bij de mensen te brengen.

Tijdens de opening van Open Monumentendag in Zutphen zal Annie Schreijer-Pierik vertellen over Europa en de betekenis van Zutphen in Europa. Na de opening is ze de gehele dag aanwezig in Zutphen en zal ze ook benaderbaar zijn voor vragen. Ook verzorgt ze mogelijk op zaterdag nog een extra lezing.

Thema In Europa
Tijdens Open Monumentendag is er op 8 september van 10.00 tot 17.00 uur en op 9 september van 11.00 tot 17.00 uur een divers programma met muziek, cultuur, bijzondere activiteiten en natuurlijk de openstelling van tientallen monumenten. In het kader van het landelijk thema is er een speciale 'In Europa' wandeling samengesteld die gratis afgehaald kan worden in de Burgerzaal. Ook hebben verschillende horecaondernemers een exclusieve 'In Europa' lunch samengesteld die alleen tijdens dit weekend verkrijgbaar is.

Het volledige programma is te vinden op de website en in het gratis programmaboekje dat onder meer verkrijgbaar is bij de VVV, gemeentehuis en Warnshuus.


www.openmonumentendagzutphen.nl


Inwoners Zutphen jagen op miljoenen in Miljoenenjacht

ZUTPHEN – Vijftig inwoners van Zutphen uit postcodegebied 7207 strijden om prijzen tot wel vijf miljoen euro in tv-show 'Postcode Loterij Miljoenenjacht'. Zij wonnen bij de Postcode Loterij een felbegeerde studioplaats in de spelshow die Linda de Mol presenteert. Of inwoners uit Zutphen daadwerkelijk in de prijzen vallen, is zondag 2 september vanaf 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Henny (69) uit Zutphen is één van de gelukkigen die afreist naar de studio in Amsterdam: "Ik vind het enorm spannend om mee te doen aan 'Postcode Loterij Miljoenenjacht'. Ik neem een goede vriendin mee voor support. Mocht ik aan de desk terecht komen, dan kijk ik haar aan bij een belangrijke beslissing. Om mijzelf goed voor te bereiden heb ik de actualiteiten goed in de gaten gehouden de afgelopen dagen. Verder hoop ik dat ik genoeg levenservaring heb. Meer kan ik niet doen!".

Geldprijzen tot 5 miljoen euro
De vijftig inwoners uit Zutphen zijn samen met inwoners uit negen andere wijken uit heel Nederland aanwezig in de studio. Eén van de 500 aanwezigen maakt kans de studio als miljonair te verlaten. Diegene neemt in de finale plaats aan de desk naast Linda de Mol om het 'Gouden Koffer Spel' te spelen. Door koffers te openen, maakt de finalist kans op een geldbedrag dat kan oplopen tot wel vijf miljoen euro.

De uitzending van 'Postcode Loterij Miljoenenjacht' met daarin de inwoners uit Zutphen is zondag 2 september van 20.00-21.30u bij RTL 4 te zien.