Café Dennenlust in Harfsen (rond 1930). Foto: PR
Café Dennenlust in Harfsen (rond 1930). Foto: PR Foto:

Harfsen door de jaren heen

GORSSEL - Zaterdag 1 september van 11.00 tot 15.00 uur houdt de Historische Vereniging De Elf Marken weer een Open Huis in het Tramstation, Van der Capellenlaan 4. Er is op het perron een nieuwe expositie van de textielkunstenaarsgroep Zootex ingericht en in de presentatieruimte wordt in het kader van de dorpenreeks aandacht geschonken aan Harfsen. Tijdens de open dag zullen zowel de kunstenaarsgroep als leden van de Historische Vereniging aanwezig zijn.

Arjan Meijerink zal toelichting geven tijdens de dialezing 'drieluik Harfsen'. Hierbij laat Arjan aan de hand van foto's, die in drie verschillende jaren van dezelfde plek genomen zijn, de vele veranderingen in Harfsen zien. Zootex, een groep van negen textielkunstenaars, geven in hun werk uiting aan hun individuele inspiratie op het gebied van de beeldende kunst met een textielcomponent.

De expositie is ook te zien op de reguliere openingstijden van het Tramstation te zien, dus tot 25 september op elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en op elke donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.