Organist Jan Pieter Lanooy. Foto: PR
Organist Jan Pieter Lanooy. Foto: PR Foto:

Laatste marktconcert van dit jaar in de Walburgiskerk

ZUTPHEN - Organist Jan Pieter Lanooy en trompettist Michael Huijbregts verzorgen zaterdag 1 september het laatste marktconcert van dit jaar in de Walburgiskerk. Het concert begint om 12.00 uur. Op zondagmiddag 2 september is er om 16.00 uur een orgelvesper in de Walburgiskerk. De toegang tot beide concerten is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Jan Pieter Lanooy studeerde orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en is actief als concertorganist in binnen- en buitenland. Hij is als organist verbonden aan de PKN-gemeente te Warmond en tweede organist van de Westerkerk in Amsterdam.
Trompettist Michael Huijbregts (1994) is een bevlogen liefhebber van het uitvoeren van barokmuziek. Sinds enige tijd heeft hij zich als semi-professional toegelegd op het spelen van oude muziek.

Zondagmiddag 2 september wordt het Baderorgel bespeeld door Elske te Lindert en Ronald Heins is de liturg.


baderorgel.nl


Dominic J. Marshall Trio opent jazz seizoen

ZUTPHEN - Op dinsdag 4 september opent het Dominic J. Marshall Trio het nieuwe seizoen Jazz in Luxor. Aanvang 22.00 uur. Toegang is vrij en donaties zijn zeer welkom.

De Schots-Britse toetsenist Dominic J. Marshall is een jong fenomeen dat zich als veelgevraagd artiest razendsnel ontwikkelt. In 2014 kwam zijn album Spirit Speech uit waarna de opvolger The Triolithic verscheen met de spirit van Robert Glasper's neo soul. Op het album en tijdens het optreden speelt mee drummer Jamie Peet. Bassist Gelnn Gaddum Jr. is nog zo'n talentvolle jonge muzikant die met grote namen als Ladies of Soul en Anouk optreedt. Samen vormen ze het Dominic J. Marshall Trio.