Freya Pardoel van Ant Mooi Exemplaar en Gerrie Willemsen van Museum Boer Kip.  Foto: Ruud Postma
Freya Pardoel van Ant Mooi Exemplaar en Gerrie Willemsen van Museum Boer Kip. Foto: Ruud Postma Foto:

Boekenmarkt voor museum Boer Kip

ZUTPHEN - Museum Boer Kip is tijdens Open Monumentendag in het weekend van 8 en 9 september weer open, van 13.00 tot 17.00 uur, dit jaar met een bijzondere activiteit. Antiquariaat Mooi exemplaar, een online boekwinkel in Zutphen, houdt een boekenmarkt in het museum waarvan de opbrengst beschikbaar te stellen aan museum Boer Kip. De entree is gratis.

Het Antiquariaat kiest ieder jaar een goed doel uit. Zo is de opbrengst vorig jaar naar de molen in Warnsveld gegaan. Freya Pardoel en Ruud Postma, van Antiquariaat Mooi Exemplaar zijn afgelopen jaar in de Hoven komen wonen en dragen het Hovens cultureel erfgoed en warm hart toe. Het gaat om nette boeken in alle categorieën voor een kleine prijs.

Museum Boer Kip, gevestigd in een historische boerderij in de Hoven in Zutphen, wordt beheerd door alleen maar vrijwilligers die dat al 12 jaar met veel enthousiasme doen. De schilderijen en de beschilderde voorwerpen kunnen aangemerkt worden als naïeve kunst. Vele bezoekers uit heel Nederland komen ieder jaar weer kijken wat Boer Kip in zijn hele leven beschilderd heeft en de nalatenschap geschonken heeft aan de bevolking van Zutphen.

Het museum is blij verrast met het initiatief van Antiquariaat Mooi Exemplaar en zal de opbrengst gebruiken om de kwaliteit van het museum en de kunsttentoonstelling te verbeteren.

Voor meer informatie, neem telefonisch contact op met Freya Pardoel of Ruud Postma van Antiquariaat Mooi Exemplaar (06 - 26 96 48 90) of bij Derk Jan Verstand van museum Boer Kip (06 - 51 56 26 19).