In dit pand zat het voormalige café Kraan. Foto: GinoPress B.V.
In dit pand zat het voormalige café Kraan. Foto: GinoPress B.V.

Café-eigenaar in Warnsveld vangt bot bij de Raad van State

WARNSVELD - Op 22 augustus 2018 heeft de Raad van State, afdeling Bestuursrechtsspraak, beslist dat Ad Esschendal uit Warnsveld geen nieuwe kroeg mag vestigen aan de Rijksstraatweg 51 in Warnsveld.

In dit pand zat het voormalige café Kraan. In april 2016 heeft de gemeente Zutphen een exploitatievergunning geweigerd. De eigenaar wilde gebruik maken van het overgangsrecht.

Door een verbouwing was het oude café een aantal vierkante meter groter geworden. Dit betekende volgens de gemeente dat het gebruik hierdoor geïntensiveerd zou worden en dat daardoor het overgangsrecht verviel.


36 kunstenaars doen mee aan
kunstroute van het WAQ

WARNSVELD - De WAQ kunstroute vindt dit jaar plaats op zaterdag 29 en zondag 30 september van 11.00 tot 17.00 uur. De opening van de kunstroute is op vrijdagavond 28 september om 20.00 uur in het Warnshuus, Dreiumme 43, met muziek en zang van het wereldkoor koor Monda Muziko uit Zutphen.

Het Warnsveld's Artistiek Quotum ( WAQ) houdt haar Kunstroute op locaties in en buiten het dorp, waaronder in de molen, de Overtuin en Den Bouw. In totaal doen er 36 kunstenaars mee aan de kunstroute.

Kunstenaars met verschillende disciplines heten bezoekers van harte welkom om hun kunstwerken te komen bewonderen in hun huis, atelier of galerie.

Het WAQ Kunstrouteboekje is te vinden op de website van WAQ, Facebookpagina en is verkrijgbaar bij diverse winkels, het VVV en Het Warnshuus. De locaties zijn te herkennen aan de groen/gele WAQ vlag.


waqwarnsveld.nl


Bijeenkomst over bewindvoering

WARNSVELD - De Familieraad van GGNet houdt samen met Ypsilon op woensdag 5 september vanaf 19.00 uur een bijeenkomst met als onderwerp bewindvoering. Ontvangst met koffie/thee in De Kamp op het GGNet terrein aan de Vordenseweg 12 in Warnsveld.

Men wordt tussen 19.00 – 19.30 uur welkom geheten door Donald Wever, adviseur Familieraad GGNet en Hans van Welsum van Ypsilon. De presentatie is in handen van de Gelderse Stichting Beheer en Bewindvoering te Arnhem.

Psysalon is een bijeenkomst waarbij ontmoeten, informatie uitwisselen en het delen van ervaring centraal staan. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.


WSV dames spelen in de Kei

WARNSVELD - Als voorbereiding op de competitie spelen de dames van WSV op 1 september een vierkamp tegen gerenommeerde tegenstanders zoals Sudosa uit Assen en Sliedrecht 2 en de damesploeg uit het Duitse Borken. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur. Om 16.00 uur wordt het center court opgebouwd, zoals dat straks in de competitie er ook uit zal zien, waar alle teams een wedstrijd spelen. Verder worden de sponsoren ontvangen en met hun bord op de foto gezet. Ballenjongens/meisjes zullen het vlotte transport van de ballen verzorgen tijdens de wedstrijd, ook dat is een verplichting van de Nevobo bij wedstrijden op topdivisie niveau.