Kleine Kunst aan Boord

ZUTPHEN - Op 26 augustus vindt in de houthaven van Zutphen het festival 'Kleine kunst aan Boord' plaats. Aan boord van elk schip speelt een of meerdere artiesten. Het varieert van (klassieke) muziek, theater, clownerie en een beetje poppenspel tot muziek van een band. Dit natuurlijk akoestisch. Het festival begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Bijzonder is dat Dinie Zweverink uit Lochem ook heeft toegezegd dat ze vier workshops accordeon of trekzak wil verzorgen in de woonwagen die beneden aan de dijk zal worden gezet. En in de pauze zal ze met Theo Brul als het duo 'Die Almenlander', de sfeer verhogen met hun muziek. Na elk optreden zal er met de (schippers)pet worden rondgegaan om de kosten te dekken. Meer informatie over het festival is te vinden op de Facebookpagina 'Kleine kunst aan boord'. Ook kan men telefonisch of per mail reserveren.


06 - 5361 7424 / 06 - 2852 6262

reserverenkleinekunst aanboord@gmail.com


Snijders met zijn Zeer Korte Verhalen te gast bij Gorsselse Kunstkring

GORSSEL - Bij het begin van het nieuwe seizoen op maandagavond 20 augustus houdt schrijver A.L. Snijders een voordracht in Residentie de Roskam, Hoofdstraat 26 te Gorssel. De voordracht vindt plaats na de besloten jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Gorsselse Kunstkring en is vanaf 20.30 uur ook gratis toegankelijk voor niet-leden.

Luisteraars van het zondagochtendprogramma op NPO Radio 4 kennen hem zeker. Prompt kwart voor negen klinkt zijn sonore bas terwijl hij zijn ZKV leest. A.L. Snijders (synoniem voor Peter C. Müller) debuteerde in 1992 en maakte nadien furore als auteur van columns (o.a. bij Het Parool). Hij is de uitvinder van een nieuw literair genre dat het zeer korte verhaal wordt genoemd, afgekort ZKV. In 2010 ontving hij de Constantijn Huygensprijs voor zijn hele oeuvre en is graag geziene gast op literaire podia.
Sinds 1971 is de in Amsterdam geboren schrijver woonachtig in Klein Dochteren. 'Ik doe wel of ik een rationalist ben die zijn beslissingen neemt op grond van controleerbare argumenten, maar dat is in werkelijkheid niet zo, ik beslis op de stem van vage, nauwelijks waarneembare impulsen, die ik dan later met redenen omkleed, zodat alles toch netjes lijkt en ik mezelf weer kan beschouwen als een volwassen en redelijk burger (A.L. Snijders, Heimelijke vreugde 2).