De band Status Quotes treedt op tijdens het Dorpsfeest in Warnsveld. Foto: PR
De band Status Quotes treedt op tijdens het Dorpsfeest in Warnsveld. Foto: PR

Drie dagen van alles te doen tijdens Dorpsfeest Warnsveld

WARNSVELD - Het Dorpsfeest in Warnsveld vindt van vrijdag 17 tot en met zondag 19 augustus plaats. Drie dagen lang is het feest aan de Rijksstraatweg waarbij de toegang voor iedereen gratis is. Een vol programma met voor ieder wat wils.

Kermis en Dorpsfeest
Vrijdag 17 augustus start de kermis om 13.00 uur.
Om 19.00 uur gaat dan ook de feesttent open, waar men alvast terecht kan voor een drankje.
Rond 19.45 uur speelt dan de eerste band van het Dorpsfeest, NYB, een knallende rockband uit de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Nog maar kort bij elkaar, maar wel bestaande uit een aantal gelauwerde muzikanten.
Tegen tienen is het dan tijd voor Status Quotes. Hun naam verraadt het al, een rasechte Status Quo tributeband. De mannen van Status Quotes zijn stuk voor stuk opgegroeid met de muziek van Status Quo, inclusief de 12-bar-boogie. Met veel respect voor de sound van het origineel worden Quo-krakers voor het voetlicht gebracht. De band beperkt zich tot het repertoire van voor 1980, de tijd van de Frantic Four, voor velen dé Status Quo line-up. Er worden nummers gespeeld uit de Greatest Hits collectie, maar zeker ook albumtracks.

Rommelmarkt en kermis
Zaterdag 18 augustus is voor de hele familie. Er wordt al om 9.00 uur begonnen met de rommelmarkt en de kermis start om 11.00 uur.
Vanaf 12.00 uur is er een speciaal kinderprogramma met onder andere de regionaal populaire Nikki de Ballonnenclown, een koe waarbij kinderen hun eigen limonade kunnen 'melken', een showbeer, DJ Appie met een heuse kinderdisco en kinderen kunnen op de foto met hun favoriete animatiefiguren.
Om 17.00 uur eindigt de rommelmarkt, maar dan is in de feesttent om 15.30 uur de show van de local heroes Trailer Trash Tremblers begonnen. Onvervalste Southern Rock met een dikke Redneck knipoog is wat deze heren brengen.
De coverband Off Course start om 19.00 uur hun show in de feesttent. Christine en 'haar' mannen wisten al menig café, zaal of feesttent in de regio op zijn kop te zetten. Verwacht klassiekers om op te dansen en mee te zingen vanaf de jaren '60 tot nu.
Deze feestavond wordt rond 21.15 uur spetterend afgesloten door Groove On The Roof. Een heleboel soul, een vleugje disco en altijd funky. Bekende en minder bekende nummers wisselen elkaar af, maar altijd dansbaar.

Dolle zondag
Zondag 19 augustus zal de boeken ingaan als de Dolle Zondag van het Dorpsfeest Warnsveld. Om 10.00 uur start er een brocantemarkt aan de oude kern van de Rijksstraatweg en deze duurt tot 17.00 uur. Tegelijkertijd start ook de kermis.
Om 12.00 uur begint er in de feesttent een muzikale bingo onder leiding van Rose Murphy en ze wordt vergezeld door haar Dragpalace dansers. Tijdens het dorpsfeest in Warnsveld komt de Dragpalace Muzikale Bingoshow met een spektaculaire XXL-editie. De muzikale bingo werkt niet met saaie bingoballen en getallen, maar met de leukste hits. Staat de titel van het muziekfragment op de bingokaart? Dan kan deze worden aangekruist. En meezingen mag uiteraard. Er zijn ook leuke prijzen te winnen.
Direct na het einde van deze muzikale bingo, zo rond 14.00 uur, zullen zangeressen Hermien en Silvia Swart het Warnsveldse publiek trakteren op een Nederlandstalige middag. Smartlappen, meezingers, een heuse polonaise, alles is mogelijk met deze twee nachtegaaltjes die apart van elkaar zullen optreden.
Tegen 16.30 uur zal Chick And The Roosters acte de presence geven op het Dorpsfeest. Onvervalste rock 'n roll zoals deze eind jaren '50 en begin jaren '60 vertolkt werd door supersterren als Little Richard, Chuck Berry en natuurlijk Elvis Presley, maar dan wel anno 2018. Helemaal uit het Gelderse Hengelo afkomstig en reeds hun sporen ruim verdiend in hun genre.
Om 19.00 uur staat de laatste act in de feesttent van het Dorpsfeest en dat is Loos Alarm. De enige Nederpopband met het ultieme 'Vrienden van' gevoel. De vijf vrienden vanaf de basisschool zetten een steengoede show neer met de beste liedjes van The Scene, van Dik Hout, Bløf, de Dijk, André Hazes en ga zo maar door.

Alle informatie over het Dorpsfeest en inschrijven voor rommelmarkt, brocante markt of muzikale bingo op de site.


www.dorpsfeesten-warnsveld.nl

Afbeelding
Afbeelding