'Underground in Zutphen'. Foto: Alexander Hettema
'Underground in Zutphen'. Foto: Alexander Hettema

Fotograaf zoekt schoonheid 'Underground in Zutphen'

Alexander Hettema legt verborgen schatten vast

ZUTPHEN - In 2016 is kunstfotograaf Alexander Hettema gestart met het fotograferen van verborgen schatten in Zutphen. Hiervoor heeft hij zich gericht op één van de beste bewaarde geheimen van deze plaats. Namelijk de pracht die onder deze stad verscholen ligt in de vorm van de vele schitterende kelders die Zutphen rijk is.

Hierbij wordt niet gedoeld op de inhoud van deze kelders, maar op de kelders zelf. Zonder meer zijn dit architectonische hoogstandjes te noemen en vol bewondering als wel verwondering fotografeert kunstfotograaf Hettema deze, aan het oog ontrokken, meesterwerken van handvaardigheid.

In 2017 is een kleine selectie van de gefotografeerde kelders geëxposeerd in de kelder van biologische bakkerij De Driekant. Door zowel inwoners van Zutphen als toeristen van buiten de stad is deze expositie massaal bekeken en de kelders bewonderd.

Met ruim 1200 kelders valt er nog heel veel te fotograferen

Inmiddels zijn op bijna honderd verschillende locaties in de historische binnenstad van Zutphen, de kelder gefotografeerd. Hierdoor is één van de meest omvangrijke serie foto's ontstaan over deze verborgen juwelen.

Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van deze schoonheid, is deze serie gedeeld met de Historische Vereniging Zutphen. Niet alleen zijn hier de foto's te bekijken, maar is informatie te vinden over de rijke geschiedenis van Zutphen.

Ook in 2018 wil kunstfotograaf Hettema dit unieke project voortzetten. Met ruim 1200 kelders, die Zutphen rijk is, valt er nog heel veel te ontdekken en te fotograferen. Wie zelf in een historisch pand met kelder woont en deze prachtige schat wil delen zonder groepen toeristen over de vloer te krijgen, kan zich aanmelden. Dit kan middels e-mail en Facebook.

In verband met privacy, worden locaties niet prijs gegeven. Op Facebook is de complete serie 'Underground in Zutphen' te bezichtigen.


www.fotograafhettema.nl
facebook.com/kunstfotograaf