Wethouder Mathijs ten Broeke opende het Zonnepark Leesten. Foto: PR Zutphen Energie
Wethouder Mathijs ten Broeke opende het Zonnepark Leesten. Foto: PR Zutphen Energie

Wethouder ten Broeke opent Zonnepark Leesten

Ruim 50 inwoners mede-eigenaar

ZUTPHEN/LEESTEN - Wethouder Mathijs ten Broeke heeft zaterdag 28 juli het Zonnepark Leesten geopend. Veel leden van de coƶperatie waren aanwezig om 'hun zonnepalen' van start te zien gaan.

Ruim vijftig inwoners in Zutphen en Warnsveld zijn mede-eigenaar van het zonnepark. Ze betalen geen energiebelasting over alle stroom die zij met hun panelen opwekken en thuis verbruiken. Zo wordt het eigen stroomverbruik opgewekt en worden de panelen weer terugverdiend. Dat is een goede zaak voor al die mensen die geen zonnepanelen op hun eigen dak mogen, kunnen of willen hebben.

De belangstelling was groot en dat geldt ook voor de inschrijving in het volgende zonnepark, te weten op de Vrijeschool aan de Weerdslag. Waarschijnlijk kan het zonnepark begin december feestelijk worden geopend. Inschrijven is nog mogelijk via de website of kom langs in de Energiewinkel aan de Overwelving.


www.zutphenenergie.nl


Oefenen voor de Rollatorloop

ZUTPHEN - Tijdens de week van de wijk, van 14 tot en met 23 september organiseert Arcus Fysiotherapie op maandag 17 september voor de derde keer de Rollatorloop.

De loop wordt georganiseerd bij het woonzorgcentrum De Polbeek en start om 15.00 uur. Rond 16.00 uur is de diploma-uitreiking. De middag wordt afgesloten met een (gratis) kopje soep.

Vanaf 6 augustus kan wekelijk van 15.00 tot 15.30 uur worden geoefend voor de Rollatorloop. Het oefenen is ook bij het woon-zorgcentrum De Polbeek. Verzamelen bij de pomp.
De loop is bedoeld voor mensen die met een rollator lopen, maar ook mensen die nog zonder rollator kunnen lopen. Opgeven kan door te bellen naar Arcus Fysiotherapie, telefoonnummer 0575-517677.