Hoboiste Inge Ariesen. Foto: Foppe Schut
Hoboiste Inge Ariesen. Foto: Foppe Schut

Marktconcerten in de Walburgiskerk

ZUTPHEN - Na de World Press Photo tentoonstelling zijn de marktconcerten terug in de Walburgiskerk én beginnen weer om 12.00 uur. Zaterdag 4 augustus is er een concert met organist Laurens de Man en hoboïste Inge Ariesen en zondag 5 augustus een Orgel Vesper.

Op 4 augustus is er een concert met als titel: 'Van Bach tot Bacchus. Organist Laurens de Man en hoboïste Inge Ariesen spelen muziek van onder andere Johann Sebastian Bach (1685-1750), Benjamin Britten (1913-1976) en Jean Langlais (1907-1991).
Inge Ariesen begon op achtjarige leeftijd met hobospelen en vanaf 2009 studeerde ze aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ernest Rombout. In 2016 sloot ze haar studie af met het predicaat Uitmuntend en Cum Laude. Sinds die tijd speelt Inge als hoboïste in verschillende projecten in binnen- en buitenland.
Laurens de Man (1993) is een veelzijdig musicus, actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Hij studeerde piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam en slaagde in 2016 Cum Laude. Hij won verschillende prijzen en wordt door dagblad Trouw gevolgd in de serie talentvolle jonge kunstenaars. Laurens is hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht.
Het marktconcert is vrij toegankelijk. Collecte na afloop.

Op zondag 5 augustus om 16.00 uur is er in samenwerking met de Protestantse gemeente Zutphen een Orgel Vesper in de Walburgiskerk met Tjalling Roosjen, Baderorgel en Simon Sluis als Liturg. Een moment van verstilling en verdieping met veel muziek in de namiddagse sfeer van de prachtige Walburgiskerk.


www.baderorgel.nl

Pianist en organist Laurens de Man. Foto: PR