Gerrit Hoving. Foto: PR
Gerrit Hoving. Foto: PR Foto:

Markt- en wandelconcert St. Janskerk

ZUTPHEN - Het laatste weekend van juli start met een Marktconcert op 28 juli om 12.30 uur in de Sint Janskerk Zutphen waar Evan Bogert het Timpe orgel bespeelt. Op zondag 29 juli start om 15:30 uur een wandelconcert in de Sint Janskerk Zutphen. Organist Gerrit Hoving verzorgt hierbij de muziek.

In 2016 maakte Evan Bogerd veel indruk met zijn debuut op cd. Deze cd werd opgenomen op beroemde Müller orgel van de St. Bavo te Haarlem. Bogerd volgde masterclasses en improvisatielessen. Hij is als kerkmusicus verbonden aan de Waterstaatskerk te Hengelo. Daarnaast is hij organist in Hasselt. Op het programma staat muziek van J.S.Bach, Max Reger en eigen werk van Evan Bogert. De toegang is vrij. Na afloop is er collecte.

Wandelconcert
De sint Janskerk, de Lutherse kerk en de Walburgiskerk, kerken met een bijzonder orgel, worden aangedaan en natuurlijk is ook het carillon van de Wijnhuistoren te beluisteren. De orgels worden bespeeld door Gerrit Hoving, organist in Dalfsen. Hij geeft regelmatig orgelconcerten in het hele land. De beiaard wordt bespeeld door Frans Haagen, door de eeuwen heen de 22e door het stadsbestuur van Zutphen aangestelde beiaardier. Deelname is vrij. Collecte na afloop. Op de website vindt u alle informatie over deze concerten.


www.baderorgel.nl