Eerste Zomer in je (Kaarde)bol

ZUTPHEN - De Kaardebol is volop in ontwikkeling. Elke keer als je het terrein op komt, ontdek je weer iets nieuws. Weet jij wat er allemaal te doen is? En wist je dat er meerdere initiatieven thuishoren onder de naam Kaardebol? Tijdens 'Zomer in je (Kaarde)bol' kun je het allemaal ontdekken, dit vindt plaats op de zondagen 5 augustus, 26 augustus en 2 september van 11.00 tot 17.00 uur.

Kom genieten van de variatie op het terrein aan de Harenbergweg 1. Er zijn diverse workshops, informatiekramen, rondleidingen en demonstraties. Op het terras verzorgt de toekomstige horeca-exploitant van de Kaardebol de catering, terwijl kinderen de nieuwe speelplek en waterpomp ontdekken. Je kunt heerlijk wandelen en genieten van alles wat er op het terrein te zien is, zoals de natuurrijke showtuin van hovenier Loek Gorris, de koepelkas en de bezigheden van de bewoners van Erve Eme. Pluk, voordat je huiswaarts gaat, nog een mooie bos bloemen in de pluktuin van de Kaardebol. En…een bezoek aan de tropische Vindertuin De Kas is ook zeker de moeite waard.

Buiten de Kaardebollers zelf, zijn er regelmatig gasten die zich presenteren. Met informatie over hun kennis en kunde over de natuur of juist om bezoekers extra vermaak te bieden met een voordracht. De eerste zondag van 'Zomer in je (Kaarde)bol', 5 augustus a.s., is onder meer het schrijverscollectief 'Shut up & Write' te gast. De schrijvers zullen op verschillende plekken op de Kaardebol voorlezen uit eigen werk. Ook zijn deze dag bij- en vlindervriendelijke planten te koop.

Kom genieten van de variatie op het terrein aan de Harenbergweg 1

'Zomer in je (Kaarde)bol' is geschikt voor alle leeftijden en vindt plaats op de volgende zondagen: 5 augustus, 26 augustus en 2 september van 11.00 tot 17.00 uur. Parkeren (bij de Kaardebol of op het nabij gelegen Sportpark Zuidveen) en toegang terrein: gratis. Het programma kan per zondag verschillen. Een extra reden om terug te komen!


facebook.com/dekaardebolzutphen