Gemeente zoekt huurder voor Witte Vleugel

's Gravenhof moet een culturele trekpleister worden

ZUTPHEN - 's Gravenhof moet een culturele trekpleister worden. Voor de Witte Vleugel zoekt de gemeente Zutphen daarom een huurder waarvan de activiteiten bijdragen aan de beleving van dit historische plein en de stedelijke dynamiek in de binnenstad. De gemeente heeft een tender uitgeschreven en organisaties die interesse hebben, kunnen daaraan meedoen. Zowel maatschappelijke als commerciële organisaties kunnen zich inschrijven. Eind september start de inschrijving en de gemeente heeft als doel om eind dit jaar een huurder te hebben gevonden.

De gemeente wil de Witte Vleugel een functie geven die bijdraagt aan de betekenis en uitstraling van het 's Gravenhof als culturele trekpleister van de stad. Het heeft de voorkeur als de Witte Vleugel in de toekomst publiek toegankelijk blijft. Bovendien is het de wens dat de vleugel een langdurige invulling krijgt en dat de nieuwe functie(s) een gezonde economische exploitatie heeft. De Witte Vleugel is een onderdeel van het Oude Stadhuis en ligt aan Kerkhof 1A. De vleugel is halverwege de twintigste eeuw gebouwd en bestaat uit twee bouwlagen met een kelder en een zolder. Van oorsprong is het gebouwd als kantoorvleugel voor het gemeentehuis. In 1996 is de vleugel door de stichting Studie Rechtspleging verbouwd en na 2013 is de vleugel voor verschillende doeleinden gebruikt.

Potentiële huurders kunnen zich tot oktober inschrijven

Planning
Potentiële huurders kunnen zich tot oktober inschrijven. Van 17 tot en met 21 september wordt er open huis met rondleiding georganiseerd. Eind november vindt dan de beoordeling plaats door de jury. In december wil de gemeente dan de huurovereenkomst ondertekenen. In september worden de selectie- en beoordelingscriteria bekendgemaakt.

Contact
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met mevrouw Van der Poel en de heer Paterson van de gemeente Zutphen. Zij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 14 0575.