Ellen Dickinson. Foto: [R
Ellen Dickinson. Foto: [R Foto:

Carillonconcert gastbeiaardier Ellen Dickinson

ZUTPHEN - Een gevarieerd carillonconcert met werk van vele hedendaagse componisten wordt vrijdag 20 juli van 19.30 tot 20.30 uur gegeven door de Amerikaanse gastbeiaardier Ellen Dickinson. Het concert is op de hele markt en binnenstad te horen maar het beste is dat te beluisteren in het Wohrmanhofje aan de Bakkerstraat.

Ellen Dickinson is directeur van carillonprogramma's aan de Yale University en College beiaardier aan het Trinity College in Hartford, Connecticut. Meer dan twintig van haar studenten hebben het examenproces voltooid om beiaardierleden van het Guild of Carillonneurs in Noord-Amerika (GCNA) te worden. Ellen is de auteur van 'The Yale Carillon Method', een beiaardiers lesboek dat op veel beiaardopleidingen in het hele land wordt gebruikt. In 2016 componeerde Ellen 'The Well- Tempered Carillonist', een boek met 48 studies in alle major minor keys, in de vorm van preludes en toccatas.


Orchestre Al Jamal in Almense kerk

ALMEN - Zaterdag 21 juli om 15.00 uur treedt Orchestre Al Jamal op in de Almense kerk.

De vijf muzikanten brengen traditionele en moderne Arabische muziek met veel improvisatie (taksims) en soms een lichtelijk jazzy tintje. Een scala aan traditionele volksmuziek uit verschillende landen wordt ten gehore gebracht. Mouafak Al Jamal, Frank van Velthoven, Chrispijn Oomes, Irmgard Cottaar en Chris Frieswijk bespelen bijzondere instrumenten zoals de Oud, dit is een Arabische luit, Oriƫntaalse drums, en de Hang, een nieuw in Zwitserland ontwikkelt instrument. Verder worden de viool en de contrabas bespeelt.