Men kan zelf opstappen en op de SUP de historische stad Zutphen verkennen of de natuur in trekken in de richting van Almen. Foto: PR
Men kan zelf opstappen en op de SUP de historische stad Zutphen verkennen of de natuur in trekken in de richting van Almen. Foto: PR Foto:

Al peddelend tochten maken door Zutphen

ZUTPHEN - Zutphen is op vele manieren te verkennen, zowel op het vaste land als vanaf het water. Vanaf mei dit jaar is daar bovendien een unieke watersport bijgekomen, namelijk suppen. De twee broers Ludo Pot (17) en Milan (15) bieden de mogelijkheid om vanaf een locatie aan de Berkel op een SUP (Stand Up Paddling) board te stappen. Onderweg zijn er op diverse plaatsen, zowel binnen als buiten de stad, op- en uitstap mogelijkheden om even aan land te gaan. Je kunt dan uitrusten, picknicken of genieten van het vaste land onder je voeten.

Suppen is een snel groeiende watersport en is afkomstig uit Hawaii. Men kan zelf opstappen en op de SUP de historische stad Zutphen verkennen of de natuur in trekken in de richting van Almen. In de stad kan men onder andere kennismaken met het gebied in de omgeving van het gerechtsgebouw (even de SUP oppakken, weg oversteken en weer het water op), de grote gracht verkennen, langs het kenmerkende vogelpark suppen of de binnenstad in gaan zonder af te stappen. In de binnenstad zijn er plaatsen om 'even' van je SUP board af te stappen en wat te eten of te drinken. Voor of na het suppen kun je zelfs een combinatie met een stadswandeling maken.

Er zijn momenteel zes SUP's tegelijkertijd (per uur of dagdeel) te huren. De broers bieden deze unieke sportieve gelegenheid ook aan (grotere) groepen door middel van extra kano's. Zo kan iedereen heerlijk buiten en tegelijkertijd actief bezig zijn. Het is verplicht om een Secumar zwemvest te dragen tijdens het suppen.

Voor meer informatie, neem telefonisch contact op of raadpleeg de website.


06-15290572

www.supinzutphen.nl