Op de bovenkade staan tijdens de DoesburgseKadedagen circa 100 kramen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Op de bovenkade staan tijdens de DoesburgseKadedagen circa 100 kramen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Derde Doesburgsekadedagen staan op stapel

DOESBURG - Zaterdag 22 september van 11.00 tot 20.00 uur en zondag 23 september van 11.00 tot 17.00 uur is de Doesburgse kade weer van onder tot boven gevuld met culinaire, kunstzinnige en culturele verrassingen. Ook de historische schepen zullen niet ontbreken.

Na het overweldigende succes van vorig jaar is de organisatie al druk doende om de derde editie van de Doesburgsekadedagen nog fraaier en gezelliger te maken. Op de bovenkade staan circa honderd kramen, diverse foodtrucks, terrassen van plaatselijke ondernemers alsook wervelende modeshows. Veel van de getoonde outfits zijn uiteraard aan de kraam of in de winkel te koop. Muziek en dans ontbreken ook dit jaar niet en omlijsten het feest.

De benedenkade verdient ook zeker een bezoek: het biedt een prachtplek voor diverse sportpresentaties en kinderactiviteiten zoals de zweefmolen en de waterballenbak. De schippers van Viking nemen graag gasten mee voor een geboekte rondvaart en op de heuse historische schepen worden zij van harte welkom geheten voor een bezichtiging.
Op de trappen die de bovenkade met de benedenkade verbinden is ook dit jaar Vormgevingsplaats de Lente te vinden met hun ingenieuze waterbaan voor de kinderen. Menig ouder zal hun kind er graag bij helpen. Vanuit jeugdsentiment? In ieder geval blijft water fascinerend.
De winkels in de binnenstad zijn beide dagen geopend en er wordt wederom grote drukte en gezelligheid verwacht. Bezoek ook de stand van het VVV of de winkel van het Kunstlab.


www.doesburgsekadedagen.nl