95 jaar De Zutphense.Titel: 'Ik kijk – kijk mij'. Foto: Anneke Lubbers
95 jaar De Zutphense.Titel: 'Ik kijk – kijk mij'. Foto: Anneke Lubbers Foto:

Fotografencollectief De Zutphense viert 95-jarig bestaan met expositie

ZUTPHEN - In het kader van het 95-jarig jubileum houdt De Zutphense onder andere een expositie van recent werk van haar leden. De expositie 'Passie voor fotografie' wordt woensdag 11 juli om 20.00 uur geopend in de Witte Vleugel, Kerkhof 1a. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u de meest uiteenlopende foto's bekijken, variërend van landschap tot portret, van kleur tot zwartwit, van abstract tot droomwereld. De tentoonstelling zal geopend worden door de wethouder van cultuur, Mathijs ten Broeke.

De expositie is een representatieve weergave van de kwaliteit die de 'vrije' fotografie in Nederland heeft te bieden. Tot en met 29 juli kan men de tentoonstelling bekijken op maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 18.00 uur.

Fotografencollectief De Zutphense werd in 1923 opgericht en is daarmee één van de oudste fotoclubs van Nederland. Nu, 95 jaar later is De Zutphense een fotocollectief van ongeveer veertig enthousiaste hobby- en (semi)professionele fotografen. De leden zijn, behalve uit Zutphen, afkomstig uit de wijde omtrek. Bijna alle leden hebben hun eigen fotografische specialiteit: portret, journalistiek, natuur of landschappen. Sommigen maken verre reizen, anderen blijven dicht bij huis of fotograferen in hun eigen studio. De tweewekelijkse bespreking van elkaars werk concentreert zich vooral op de creatieve, inhoudelijke kant van het fotowerk. Daarnaast laten de leden zich inspireren door lezingen van goede en bekende fotografen. De club staat bekend om haar hoge niveau.

Passie voor Fotografie maakt deel uit van Fotozomer Zutphen.


dezutphense.nl

flickr.com/groups/dezutphense