Wethouder Mathijs ten Broeke spreekt grote dank uit naar de aanwezige vrijwilligers. Foto: PR
Wethouder Mathijs ten Broeke spreekt grote dank uit naar de aanwezige vrijwilligers. Foto: PR Foto:

Ontspannen sfeer tijdens vrijwilligerswaardering

ZUTPHEN - Veel inwoners uit Zutphen en Warnsveld zetten zich vrijwillig in voor een ander. Hiervoor werden zij in juni namens de gemeente bedankt. De Vrijwilligerscentrale heeft drie middagen georganiseerd die door zo'n driehonderd mensen bezocht werden. Er was live muziek en lekkernijen gemaakt door bewoners van het asielzoekerscentrum.

De nieuwe wethouder van Zorg & Welzijn, Wonen en Cultuur, Mathijs ten Broeke, sprak grote dank uit naar de aanwezige vrijwilligers. Hij benoemde hoe onmisbaar vrijwilligers zijn voor veel organisaties. Ook directeur-bestuurder van Perspectief Zutphen Jorinde Klungers was aanwezig om iedereen welkom te heten.

De sfeer zat er op alle middagen goed in, mede dankzij de muziek van achtereenvolgens de bands Eastwood Coverband, Jazzy Fingers en Los Vast. Mensen genoten zichtbaar van de hapjes, die hun oorsprong hadden in de Syrische en Libanese keuken. De Vrijwilligerscentrale kijkt terug op geslaagde bijeenkomsten en hoopt volgend jaar opnieuw net zoveel mensen een bedankje te kunnen aanbieden.


Concert jonge organist in St. Janskerk

ZUTPHEN - De marktconcerten van de Baderstichting Zutphen vinden in de maand juli plaats in de Zutphense Sint Janskerk, omdat dan in de Walburgiskerk de World Press Photo tentoonstelling wordt gehouden. Op zaterdag 7 juli om 12.30 uur wordt het eerste concert in de Sint Jan gegeven door de veelbelovende jonge organist Martijn Thomas.

Van jongs af aan was hij gefascineerd door het kerkorgel. Hij kreeg zijn eerste lessen al op 7-jarige leeftijd. Vanaf zijn zestiende jaar studeerde hij aan het Utrechts conservatorium bij Reitze Smits. Martijn is momenteel verbonden aan de Rode Hoed in Amsterdam waar hij de vaste bespeler is van het historische Weidtmann/Adema orgel.
Op het programma, dat wordt uitgevoerd op het prachtige Timpe-orgel, muziek van o.a. Heinrich Scheidemann, Georg Böhm en Johan Sebastiaan Bach. Toegang is gratis. Na afloop wordt een bijdrage gevraagd.


www.baderorgel.nl


Feest in de Zuidwijken

ZUTPHEN - Zondag 9 september van 12.00 tot 18.00 uur is het Zuidwijkfeest op de Bongerd en bij de Uitwijk op de Brink gepland. Een aantal bewoners (de feestcommissie) leek het een mooie gelegenheid om deze plek om te toveren in een soort Zutphens Montmartre. Kunstenaars kunnen een kraam huren om hun werk te exposeren terwijl een liveband zorgt voor extra gezelligheid en sfeer. De kinderen kunnen zich vermaken met Oudhollandse spelletjes. En natuurlijk wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje.

Deze keer dus geen kunstroute, maar een wat breder opgezette markt en alles bij elkaar op één locatie. Ook is er een spectaculaire roofvogelshow, met fascinerende roofvogels. Verder staan bij buurthuis de Uitwijk onder meer de Banjercaravan, een springkussen en wordt er een kleedjesmarkt gehouden. Dit alles in combinatie met diverse informatiekramen om kennis te maken met het Zuidwijkteam en alle activiteiten die De Uitwijk te bieden heeft. Ook zal er voor muziek gezorgd worden.

Mensen die mee willen helpen met de organisatie, een kraam willen huren of kunstwerken tentoon willen stellen, kunnen zich aanmelden. Ook kinderen zijn welkom, voor hen is er een kleedjesmarkt. Een plekje hiervoor reserveren (gratis),kan door naam en leeftijd te mailen.

Voor vragen, opmerkingen of suggesties kan men mailen. De feestcommissie neemt dan zo snel mogelijk contact op.


zuidwijkfeest2018@gmail.com


Fietstocht De Boer Op

REGIO - De jaarlijkse fietstocht 'De Boer Op' komt er weer aan. Op dinsdag 10 juli wordt deze gehouden in de regio Almen, Gorssel, Eefde. De start is tussen 10.00 en 11.30 uur bij Hotel Landgoed Ehzerwold, Ehzerallee 14 in Almen. De tocht is ongeveer 35 kilometer (en ook te doen met een scootmobiel). Er is eventueel ook een mogelijkheid om de route met de auto te rijden, geef dit bij de start aan, dan krijgt u een aangepaste routebeschrijving mee. Tijdens de fietstocht is er de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij onder andere een melkveebedrijf, kwekerij en loonwerker. Laat u verrassen door de diversiteit in het buitengebied.

De opengestelde bedrijven in de route laten graag hun bedrijf zien. Kijk gerust rond en stel vragen. De eigenaren en de aanwezige vrijwilligers zullen ze graag proberen te beantwoorden. Ook zal er op sommige bedrijven een hapje en/of een drankje aangeboden worden. Halverwege de tocht is er een lunchadres waar pannenkoeken gebakken worden. Een kleindierenvereniging en enkele ambachtslieden zullen zich onderweg presenteren. Het laatste bedrijf in de route is tot uiterlijk 16.30 uur te bezoeken.

De kosten bedragen 5 euro. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis mee. Voor meer informatie, kan men telefonisch contact opnemen.


0573-421 285