Fons Jansen (r) heeft zijn bedrijf per 1 juli overgedragen aan Ruud Kimenai. Foto: Jan Hendriksen
Fons Jansen (r) heeft zijn bedrijf per 1 juli overgedragen aan Ruud Kimenai. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Kimenai Installatiebeheer verhuist naar Warnsveld

Fons Jansen neemt na 37 jaar afscheid van zijn installatiebedrijf

VORDEN – Fons Jansen heeft wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd besloten de activiteiten van Fons Jansen Installatiebedrijf per 1 juli te beëindigen en heeft alle activiteiten van het installatiebedrijf overgedragen aan Ruud Kimenai (55), eigenaar van Kimenai Installatiebeheer uit Lochem. Door de overname van alle activiteiten sluit de vestiging van Fons Jansen Installatiebedrijf aan de Burgemeester Galleestraat in Vorden. Alle medewerkers van Fons Jansen Installatiebedrijf zijn per 1 juli in dienst getreden van Kimenai Installatiebeheer. Kimenai Installatiebeheer verhuist per 1 januari 2019 vanuit Lochem naar Warnsveld.

Door Jan Hendriksen

"In mijn zoektocht naar een goede overname partner stond centraal dat de service die men van mij gewend was gecontinueerd zou worden. Een partner die ervaren en professioneel is en oog voor de klant heeft. En met Ruud Kimenai heb ik een weloverwogen keuze gemaakt en heb ik alle vertrouwen dat Kimenai Installatiebeheer deze service zal bieden", zo verklaart Fons Jansen de overname, die 37 jaar geleden als zelfstandige installateur in Vorden zijn bedrijf begon. De ervaren monteurs van Fons Jansen Installatiebedrijf zorgden altijd voor een vakkundige oplossing voor alle soorten installatie werk. Het werkgebied van beide bedrijven overlapten elkaar. "Mede daarom heb ik ook voor de overdracht aan Kimenai Installatiebeheer gekozen", zo verklaart Fons Jansen.

Fons Jansen (65) neemt na 37 jaar dan ook met gemengde gevoelens afscheid van zijn bedrijf. "Het was mijn lust en leven. Het waren niet altijd gemakkelijke tijden. Zeker enkele jaren geleden niet tijdens de crisis. Maar ik heb altijd met veel liefde het bedrijf gerund. Maar het is nu tijd om een stap terug te doen."

Fons Jansen die gespecialiseerd is op het gebied van 'zinkwerk' zal zijn kennis en expertise van het installatiewerk in de praktijk blijven overbrengen op jongeren. "Ik ga les geven bij Installatie Werk (IW) Achterhoek en Rivierenland in Didam. In de installatietechniek en de elektrotechniek is het van het hoogste belang om de kennis en vaardigheden van medewerkers up-to-date te houden en om nieuwe krachten aan te trekken met de juiste talenten en motivatie. IW Achterhoek Rivierenland helpt daarbij met contractonderwijs, detachering en opleiding. En daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Want het is het in de sector moeilijk om goed gekwalificeerd en gemotiveerd personeel te verkrijgen."

Jong overnamebedrijf
Met Kimenai Installatiebeheer heeft Fons Jansen een relatief jong overnamebedrijf gevonden dat uit 25 gemotiveerde deskundige medewerkers bestaat. "We ontwerpen, realiseren en beheren installaties met als uitgangspunt verlaging van exploitatiekosten voor onze klant met het besef dat wij verantwoordelijk zijn voor hetgeen onze kostbare aarde ons te bieden heeft. Wij streven ernaar om als maatschappelijk betrokken onderneming op te treden en vanuit deze visie vertrouwd met elkaar om te gaan. Wij trachten ons actief te onderscheiden in vakkennis en het aanbieden en benutten van vernieuwende technieken. Het streven is kort samengevat in de slogan 'Samen Vertrouwd Sterker'", zo verklaart eigenaar Ruud Kimenai die in Warnsveld woonachtig is. Kimenai Installatiebeheer is nu nog gevestigd op het Lochemse bedrijventerrein Aalsvoort maar verhuist begin volgend jaar naar de Rijksstraatweg in Warnsveld. Ruud Kimenai: "Daar hebben we een uitstekend bestaand bedrijfspand kunnen kopen van waaruit we in de toekomst optimaal onze werkzaamheden kunnen uitvoeren."