Luxor viert honderd jaar bestaan

ZUTPHEN - Op zaterdag 5 oktober 1918 opende de Groninger Pieter Egbert Scharphorn aan de Houtmarkt 64 in Zutphen de 'Zutphensche Bioscoop Luxor'. Dat betekent dat Luxor aanstaande oktober 100 jaar bestaat – en daarmee tot de oudste filmtheaters van Nederland behoort. Dit heuglijke feit wordt vrijdag 5 oktober groots gevierd in de Buitensociëteit met een feestelijk programma vol muziek, sprekers en, uiteraard, film.


Gemeentepagina in nieuw jasje

ZUTPHEN - De nieuwspagina van de gemeente Zutphen in deze krant heeft een nieuw ontwerp gekregen. Vanaf deze week worden op de gemeentepagina lange en korte nieuwsberichten geplaatst en een agenda met bijeenkomsten die de gemeente organiseert. Of van activiteiten waarbij de gemeente betrokken is. De bekendmakingen staan voortaan aan de rechterzijde van de pagina. Gemeente Zutphen wil op deze manier de inwoners nog beter op de hoogte houden van nieuws en ontwikkelingen binnen de gemeente.

Wie digitaal op de hoogte wil blijven van het nieuws van de gemeente Zutphen, kan de website raadplegen (www.zutphen.nl) of de gemeente volgen op Facebook (facebook.com/gemeentezutphen) en Twitter (@gem_Zutphen). Daarnaast is abonneren op de nieuwsbrief van Contact Zutphen-Warnsveld mogelijk via www.contactzutphen.nl, om de digitale uitgave in de mail te ontvangen. Deze digitale uitgaven zijn ook te vinden op www.achterhoekkiosk.nl.