Alle deelnemers van de Muzehof Eindvoorstelling 2017 op het podium . Foto: Guido Bogert
Alle deelnemers van de Muzehof Eindvoorstelling 2017 op het podium . Foto: Guido Bogert Guido Bogert Fotografie

Leerlingen Muzehof geven eindvoorstelling 'De Kleine Prins'

ZUTPHEN - Zaterdag 7 juli is de eindvoorstelling 'De Kleine Prins' om 14.00 uur en om 19.00 uur te zien in Theater de Hanzehof. Een voorstelling met de belevenissen van De Kleine Prins - het verhaal door Antoine de Saint-Exupéry.

Onder leiding van de docenten verzorgen de leerlingen van de Muzehof de totale voorstelling: van de muziek tot en met de aankleding en het toneelspel. De toneelrollen zijn tijdens een eerdere auditie verdeeld door theaterdocent en regisseur Lieke Deelstra. De muziek is speciaal gearrangeerd voor deze voorstelling. Bij enkele onderdelen wordt ge(buik)danst. Marlies Claasen is de piloot/verteller en dit jaar is er live-tekenaar Gerard de Bruyne op het podium. Kaartverkoop via de receptie van de Muzehof van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 20.00 uur. Meer informatie op de website.


www.muzehof.nl


Groepsexpositie met Zutphen in de hoofdrol

ZUTPHEN - Deze zomer organiseert Kunst op de Hoek een groepsexpositie met als titel 'Focus op Zutphen'. Kunst op de Hoek roept alle kunstenaars op werk in te leveren dat Zutphen op de een of andere manier in beeld brengt. De expositie vindt plaats van donderdag 2 augustus t/m zaterdag 25 augustus bij Kunst op de Hoek, Frankensteeg 9 in Zutphen.

Kunst op de Hoek wil een zo'n groot mogelijke variatie aan kunst over Zutphen exposeren. Alles komt in aanmerking: tekeningen, schilderijen, grafiek, 3-dimensionaal, maar ook dichters, performers, muziek of theater. Voor beeldend werk mag je maximaal drie werken indienen. Er zijn geen beperkingen aan het formaat, maar hou er rekening mee dat er meerdere kunstenaars meedoen. Voor overige voorwaarden, zie de website. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 13 juli. Zaterdag 4 augustus is er een hapje en drankje voor alle deelnemende kunstenaars en alle belangstellenden.


www.kunstopdehoek.nl


Wereldkoor Zutphen zingt Afrikaanse liederen

ZUTPHEN - Op woensdagavond 4 juli om 20.45 uur sluit Wereldkoor Zutphen het laatste project van dit jaar af met liederen uit Afrika. Naast de liederen die er gezongen worden treedt ook het slagwerkensemble Multipercussion op. Het koor staat onder leiding van Olga Schoonbergen en wordt begeleid door Allert van der Heijden. Na afloop bent u van harte welkom voor een hapje en een drankje in Afrikaanse sfeer. Locatie: Het Pakhuis, Berkelkade 15a in Zutphen. Het concert is gratis maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom. Het koor zal na de zomervakantie met een nieuw project starten waarvoor zangers zich nog kunnen aanmelden.


o.schoonbergen@planet.nl


Nieuwe Deelbonplek in Energiewinkel

ZUTPHEN - Op vrijdag 29 juni om 17.00 uur wordt bij de Energiewinkel in Zutphen, aan de Overwelving (naast C&A), een nieuwe Deelbonplek officieel geopend.

De Deelbon, een initiatief dat wordt ondersteund door het Torenfonds en de Provincie, is een papieren kaartje dat het delen van diensten, producten en contact tussen mensen en binnen groepen makkelijker maakt. De Deelbon is kosteloos en zonder inzet van een tegenprestatie. Op deze Deelbonplek komt ook een uitDEELkast te staan. Daarin kan iedereen kosteloos kleine voorwerpen zetten waar iemand anders blij van wordt. Deze Deelbonplek gaat specifiek om energiegerelateerde zaken, zowel vraag, aanbod als producten.

De Energiewinkel is er voor al je vragen over energieopwekking, - levering en -besparing en als informatieloket voor en over alle energiepartners uit de gemeente.
In de winkel is ook vaak een energiecoach aanwezig. Met hem of haar kan je afspraken maken voor een bezoek aan huis. Regelmatig wordt er op de vrijdagmiddag in de winkel het Energiecafé gehouden. Hier kan je kennis maken met de medewerkers. Vaak wordt er, onder het genot van een drankje, een energieonderwerp behandeld.


Kade Noord, het vervolg op de Historische IJsselkade

ZUTPHEN - Het is zover: Fase 1, Kade Noord in Noorderhaven, Zutphen gaat op 30 juni in verkoop.

Op zoek naar de ideale combinatie tussen rust en de levendigheid van de stad? Op steenworp afstand van het historische centrum van Zutphen kan men in Kade Noord genieten van "een bruisende stilte" aan de Noorderhaven en de IJssel. Dit project en alle mogelijkheden ontdekken kan tijdens de start verkoopmiddag op zaterdag 30 juni in het Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1 in Zutphen. Tussen 13.30 en 15.00 uur is iedereen die geïnteresseerd is in het wonen in Kade Noord van harte welkom.

Fase 1 van Kade Noord heeft 2 maisonnettes en 51 appartementen gelegen aan het IJsselfront en/of de Noorderhaven. De appartementen/maisonnettes zijn verkrijgbaar vanaf 75 m2 tot en met 264 m2 en de prijzen variëren van 270.000 euro tot 1.090.000 euro.