Bohlmeijers gedichten ontstaan soms in het Engels, soms in het Nederlands

Vervolg van pagina 5

ZUTPHEN - Het bij de laatste drie geëindigde gedicht, Oerstil na de Winter, beschrijft een mysterieuze wandeling in de Oostenrijkse bergen. De stilte, de mist, de sfeer in het gedicht is zéér voelbaar. "Het is me echt overkomen. Ik was na het winterseizoen daadwerkelijk de allereerste die in de lift stapte naar boven, de bergen in. Geen méns kwam ik tegen en opeens stond ik oog in oog met een edelhert. Verstijfd van verbazing keken we elkaar een paar seconden aan. Een machtig en nietig gevoel tegelijkertijd."

Bohlmeijers gedichten ontstaan soms in het Engels, soms in het Nederlands. "Ik beleef er erg veel plezier aan om het dan te vertalen en te kijken of het ook in het Engels werkt, of in het Nederlands. Ik zoek naar vertalingen die het woord het beste benaderen, fijn samen klinken, maar ook goed in de vorm van het gedicht passen. Het is een soort puzzel die ik langzaam kloppend maak. Ik word daar gelukkig van, net als iemand die een cryptogram invult, stel ik me zo voor."

Eén keer, in 2013 deed Bohlmeijer mee aan de stadsdichterscompetitie. Tim Pardijs won dat jaar. Voor Bohlmeijer die liever op de achtergrond staat, eerder een opluchting dan een teleurstelling. Veel laat de schrijver en dichter zich dan ook niet zien. Er zit dus niets anders op dan in stilte te genieten van het prachtige, gevoelige, empatische werk van Arno Bohlmeijer.


www.arnobohlmeijer.com

lunchticket.org/after-winter-intrinsic-silence


Vriendjes- en vriendinnetjesdag AZC

ZUTPHEN - Op 7 juli wordt er bij voetbalvereniging AZC een vriendjes- en vriendinnetjesdag gehouden voor kinderen tot en met 14 jaar. De dag zal in het teken staan van het online spel FIFA. Iedereen is welkom van 10:00 tot 13:00 en krijgt een snack, een drankje en na afloop een prijsje. Aanmelden via mail.


azc.zutphen.inschrijven@gmail.com


Zwerfvuil rapen in de Zuidwijken

ZUTPHEN - Op zaterdag 30 juni van 10.00 tot 12.00 uur houdt 'In de Zuidwijken komt het van de grond' weer een gezamenlijke zwerfvuil opruimactie. Het startpunt is in buurtcentrum De Uitwijk, waar om 9.45 uur de koffie en thee klaarstaan. Daarna gaat men samen zwerfvuil rapen. Iedereen is van harte welkom om te helpen. Voor meer informatie, mail of raadpleeg de website.


zuidwijkschoon@gmail.com

indezuidwijkenkomthet vandegrond.blogspot.nl


Opening kringloop De Koekjesfabriek

ZUTPHEN - Direct na de zomer opent kringloop De Koekjesfabriek officieel op bedrijventerrein de Mars met een eigentijds concept. Een combi van trendy hergebruik, kunstgalerie en podiumprogramma met aanstormend talent.

De zomermaanden gaat men druk bezig om alle tip top in orde te maken, maar vanwege een verwachte zending wil men nu al van de eerste boedel af. Iedereen is dan ook van harte welkom voor de stuntverkoop aan de Litauensestraat 40 in Zutphen. Dus hoewel de feestelijke opening in september nog moet komen zijn echte liefhebbers van leuke spullen nu al van veel moois voor minder te profiteren. Complete bankstellen, veel witgoed, een unieke collectie vintage, hifi van gerenommeerde merken, maar ook kleding, boeken, vinyl enzovoort. Kom zelf maar eens gauw kijken, de koffie en koekjes staan klaar. De Koekjesfabriek bevindt zich aan de Litauensestraat 40 te Zutphen en is in de zomerperiode geopend van maandag tot en met zaterdag, van 10.00 uur tot 18.00 uur. Voor meer informatie, neem telefonisch contact op of kijk op de Facebookpagina.


06 - 3127 7406

facebook.com/koekjesfabriekzutphen


Opbrengst collecte Epilepsiefonds

WARNSVELD - Van 4 tot en met 9 juni gingen in heel Nederland ruim 25.000 vrijwilligers op pad om huis aan huis te collecteren voor het Epilepsiefonds. Zo ook in Warnsveld waar dankzij de geweldige inzet van de collectanten een prachtig bedrag van 1.356,75 euro werd opgehaald.

Nog steeds is er veel geld nodig voor dit doel. Niet alleen voor wetenschappelijk onderzoek, maar ook voor voorlichting. Veel mensen weten niets over de aandoening epilepsie. Naast het subsidiëren van onderzoek en het geven van voorlichting , organiseert het Epilepsiefonds vakanties voor mensen met deze aandoening. Voor veel kinderen en volwassenen is dit de enige mogelijkheid om met vakantie te gaan. Mocht u de collectant gemist hebben dan kunt u alsnog een bijdrage overmaken op giro 222111 (IBAN:NL83 INGB 0000 222111) ten name van het Epilepsiefonds te Houten of sms EPILEPSIE naar 4333 (eenmalige gift van 2 euro).