Openstelling Martinuskerk zomer

WARNSVELD - Net als vorig jaar zal ook deze zomer de Martinuskerk weer opengesteld worden voor bezoekers. De kerk is open in de zomermaanden juni tot en met september 2018. In juni en september zal de kerk open zijn op donderdag van 10.00 tot 15.00 uur. In juli en augustus zal de kerk open zijn op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Tijdens de openstelling zijn gastheren/-vrouwen aanwezig,wordt er soms muziek gemaakt en is het mogelijk te expositie van schilder Jan Gerritsen (1925-2003) te bekijken met een serie van zeven 'druksel' over de schepping. Tegelijkertijd wordt er een tiental beelden van de hand van Siny Oldenkotte geƫxposeerd. Verder wordt er op vrijdagmiddag om 12.30 uur een kort middaggebed gehouden in het koor van de kerk. Een liturgisch moment, bestaande uit een lied, een lezing en een gebed. Tot slot is het stiltecentrum geopend en is er een informatietafel ingericht .

De eerste vermelding van de Martinuskerk dateert uit 1121, maar mogelijk in de 10de eeuw is deze al gesticht. In de beginperiode behoorde de kerk tot het bisdom Utrecht. In de periode vanaf de oprichting tot heden heeft de kerk vele gedaanteveranderingen ondergaan. Op dit moment is de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten de eigenaar. Er is een geschiedenisboek van de Warnsveldse Martinuskerk beschikbaar in de kerk tijdens openstelling. Locatie: Kerkplein 1.


www.pknwarnsveld.nl/martinuskerk


Kinderkookworkshop 'De Picknickmand'

WARNSVELD - Voor kinderen (8-14 jaar) die koken leuk vinden en graag nieuwe, lekkere en ook nog gezonde gerechtjes willen leren maken is er kinderkookworkshop 'De Picknickmand'. De workshop vindt dinsdag 3 juli van 15.00 tot 16.30 uur plaats in 't Warnshuus en wordt begeleid door Kinder Eetcoach Martine.

Kosten bedragen 10 euro. Hiervoor krijgen de kinderen informatie over gezonde voeding, leren ze lekkere en gezonde gerechtjes maken en mogen ze deze ter plekke opeten of, afhankelijk van het gerecht, mee naar huis nemen. Ook is een boekje met de gemaakte recepten inbegrepen. Aanmelden kan per mail. Voor meer informatie raadpleeg de website.


martine.lekkerpuh@gmail.com

kindereetcoachmartine.com