Vijfentwintigste Zutphense Leeuw

ZUTPHEN - Met trots publiceert Contact Zutphen-Warnsveld volgende week op deze pagina de 25ste Zutphense Leeuw. Raad jij wie het is? Het is iemand die al 45 jaar als vrijwilliger werkt in een duurzaam draaiend object ergens in de gemeente Zutphen...

Benieuwd naar de afgelopen vijfentwintig Zutphense Leeuwen die al in deze krant hebben gestaan? Neem dan een kijkje bij de rubriek De Zutphense Leeuw op de website.


contactzutphen.nl


Zutphen vijf dagen Venetië aan de IJssel

ZUTPHEN – Venetië heeft altijd tot de verbeelding van kunstenaars gesproken. Muziek van onder andere Vivaldi en Monteverdi zijn 4 t/m 8 juli te horen op 15 verschillende locaties in Zutphen. Het levert de stad tijdelijk de bijnaam 'Venetië aan de IJssel' op. Met 25 concerten masterclasses, workshops en lezingen heeft het meer een karakter van een vijfdaags muziekfestival dan van een Zomer Academie.

Toch is de naam Zomer Academie Zutphen (ZAZ) een logische. Een project van Johannette Zomer om haar 20-jarige werkervaring op internationale concertpodia over te dragen aan jonge muziekprofessionals en gevorderde studenten en hen te begeleiden met de eerste stappen van hun carrière. De historische binnenstad van Zutphen is een natuurlijk podium voor de uitvoeringen en concerten van de ZAZ. Dat Bolwerck functioneert daarbij als het zenuwcentrum voor alle activiteiten. Er is een groot galaconcert 'the Sound of Venice' op 6 juli in de Hanzehof en een speciale gratis familievoorstelling op zaterdag 7 juli met een uitvoering van 'cafe cantate', een bewerking van de 'Kaffeekantate' van Bach, speciaal voor kinderen. Geniet van bluesy klanken tijdens 'van Bach tot Blues' met trio Peter Beets in het Koelhuis of van hedendaagse klassieke muziek tijdens Goedenachconcert 'Anno Nu' in de Walburgiskerk met werken van o.a. Gubaidulina, Nysted, Pärt, Wagenaar, Namavar.

De kaartverkoop van de concerten is gestart via de website en op de festivaldagen bij Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112 Zutphen.


zomeracademiezutphen.nl


Ondernemers gezocht voor waardebonnenactie

Zutphen – Mantelzorgers krijgen als waardering een presentje van de gemeente Zutphen in de vorm van een geldbedrag of waardebonnen van lokale ondernemers. Wilt u als ondernemer mantelzorgers de mogelijkheid bieden om in uw bedrijf, winkel of organisatie waardebonnen te besteden? Meld u dan voor 6 juli aan via de website van de Vrijwilligerscentrale.

Mantelzorgers die kiezen voor waardebonnen krijgen in totaal 150 euro, verdeeld over zes bonnen ter waarde van 25 euro. Dit kunnen zes bonnen van één ondernemer zijn, zes verschillende, of een van de varianten daartussenin. Ondernemers geven de waardebonnen uit en krijgen via de gemeente Zutphen hiervoor een vergoeding. Meer informatie over de voorwaarden is te vinden op de website. De aanvraagperiode voor mantelzorgers start 1 september. Vanaf 1 december mogen mantelzorgers de bonnen bij uw onderneming ophalen en daar besteden. Aanmelden kan via de website.


vrijwilligerscentrale-zutphen.nl/mantelzorg/waardebonnenactie