Klaas Stok. Foto: Geert de Groot
Klaas Stok. Foto: Geert de Groot Foto:

Klaas Stok brengt werken van
Sweelinck en zijn tijdgenoten

ZUTPHEN - Het laatste weekend van juni is er veel te doen op muzikaal gebied in de Walburgiskerk te Zutphen. Dat begint op vrijdagavond 29 juni om 20.00 uur met een orgelconcert gegeven op het Baderorgel door Klaas Stok. Zaterdag 30 juni vindt er om 12.00 uur een Marktconcert plaats en het weekend wordt afgesloten op zondag 1 juli met een Choral Evensong om 16.00 uur.

Onder de titel 'der Organistenmacher' speelt Klaas Stok, de organist van de Walburgiskerk, werken van misschien wel Neerlands meest bekende componist J. P. Sweelinck, die tevens een groot organist was in de Oude kerk van Amsterdam. Daar kwamen zijn leerlingen vanuit alle windstreken naar hem toe. Ook de muziek van deze tijdgenoten van Sweelinck staat op het programma. Een orgelconcert voor de liefhebber zeker als het gespeeld wordt door Klaas Stok die het Baderorgel tot klinken weet te brengen als geen ander. De toegang is 12 euro.

Tijdens het Marktconcert brengen de uit Polen afkomstige sopraan Dagmara Siuty en Liga Vilmane op het Ahrend-en Baderorgel een programma met muziek van o.a. Georg Friedrich Händel (1685-1759) en Henryk Mikolaj Górecki (1933-2010). De toegang is vrij, bij de uitgang wordt een bijdrage gevraagd.

De Choral Evensong op zondag is met Capella Gudula onder leiding van Els Dijkerman. Een Choral Evensong is een samenkomst in de late middag waarbij veel koormuziek klinkt. Het inhoudelijke deel wordt verzorgd door Marrit Bassa.

Meer informatie op de website.


www.baderorgel.nl