Harpiste Zoë Knoop. Foto: René Knoop
Harpiste Zoë Knoop. Foto: René Knoop Foto: René Knoop

Après un Rêve in
St. Martinuskerk Baak

Tweede van acht Inloopconcerten in Baak

BAAK - Zondagmiddag 1 juli wordt het tweede concert uit de reeks van acht ter gelegenheid van de expositie 'De Kathedraal van Baak' in de St. Martinuskerk in Baak gehouden. Publiek kan genieten van 'Après un Rêve', bestaand uit harpiste Zoë Knoop en cellist Peter Schneider.

Zoë komt uit Zutphen, waar zij als zevenjarige haar eerste lessen kreeg. Studeerde op het conservatorium in Arnhem bij Manja Smits en vervolgde haar opleiding in het Duitse muziekstad Detmold bij Godelieve Schrama. Zoë is haar studie Master Solist aan het afronden en heeft al een grote ervaring opgedaan als soliste, speelde solo met orkest en geeft kamermuziekconcerten met de fluitiste Maartje Valk en de cellist Peter Schneider. Zoë bespeelt een Salvi Iris uit 2017, aangeschaft met behulp van Stichting Eigen Muziekinstrument.
De Oostenrijkse Peters Schneider werd als een jong talent aangenomen op de Musik Hochschule in Wenen, later studeerde hij in Helsinki. Al tijdens zijn studie heeft hij deelgenomen aan vele concoursen en de eerste prijs gewonnen in 'Concorso die Citta di Barletta' in Italië. Thans studeert hij in Detmold, Duitsland, waar hij met Zoë een duo vormt, samen treden zij op in binnen en buitenland.
Zij spelen op het tweede concert van de reeks 'Inloopconcerten in Baak' van J. S. Bach de Sonate G-Dur, Adagio un poco, Allegro (harp solo), van G. F. Händel de Andante Allegro uit het Concert voor harp B-Dur (harp solo), van C. Saint Saëns Le Cygne uit 'Carneval des Animaux' (cello & harp), van L. Spohr: Fantasie voor harp solo, van G. Fauré het 'Après un Rêve' (cello & harp) en van L. M. Tedeschi het 'Elegia' (cello & harp).

Aanvang 15.30 uur. Vrij entree.

cellist Peter Schneider. Foto: PR