Four Plus band bij De Dwaasheid

ZUTPHEN - De 4 Plus Band speelt blues en rock uit de jaren zestig en zeventig. Vrijdag 29 juni is de band vanaf 20.30 uur te horen bij café De Dwaasheid in Zutphen.

De vier vaste leden van de band zijn de drummer Peter, de slaggitarist Tonnie, de bassist Ron en gitarist Victor. De ‘Plus’ staat voor de welkome toevoeging van de zangeres Emy. Zij heeft een belangrijke rol bij deze band verworven. Met haar krachtige zuivere stem is ze als frontvrouw vrijwel onmisbaar geworden.

De band bestaat nu zo’n twee jaar en dit is hun tweede optreden. Bij het eerste optreden was Cor op toetsen de special guest. Vrijdag is dat Fred op de bas, want Ron is herstellende van een handoperatie.


Twee dichters in de IJsselsalon

ZUTPHEN - Presentator Jos van Hest interviewt zondag 1 juli op unieke wijze de dichters Joost Baars en Rozalie Hirs. Ook lezen zij voor uit eigen werk. Aanvang 15.00 uur.

Rozalie Hirs is componist en dichter. Haar poëzie en muziek zijn lyrisch en experimenteel. In 1998 maakte ze haar poëziedebuut met 'Locus'. Haar zesde en laatste bundel 'verdere bijzonderheden' kwam uit in 2017. Werk van haar werd vertaald in het Engels, Frans, Duits en Servisch. Naast bundels in boekvorm is digitale poëzie voor haar een belangrijk medium.

Joost Baars is boekhandelaar en dichter. In 2017 verscheen 'Binnenplaats', zijn debuutbundel. Een jaar later kreeg hij er de VSB Poëzieprijs voor. De jury vond het 'een hallucinante, mystieke bundel.' 'Het vraagt tijd om erin door te dringen maar bij elke herlezing groeien deze gedichten en trekken ze je mee in hun zoektocht naar of confrontaties met het transcendente.' Inmiddels is de bundel ook genomineerd voor de Herman de Coninckprijs.

Jos van Hest is presentator, dichter en poëziedocent. Hij is verbonden aan de School der Poëzie en geeft poëzieworkshops op scholen, in bibliotheken en gevangenissen. Hij schrijft lesbrieven en poëzietips voor het onderwijs en presenteert het maandelijks Open Podium in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.


www.ijsselsalon.nl