Nieuwe Zutphense theatergroep op zoek naar jong acteertalent

ZUTPHEN - Op zaterdag 23 juni houdt theatergroep WOEST OOST audities voor haar eerste theaterproductie. WOEST OOST is een nieuwe theatergroep in Zutphen voor
jongeren van 15-21 jaar en maakt meerdere voorstellingen per jaar. Artistiek leider is Irene Kriek, die bekend staat om haar fysieke, geëngageerde theaterproducties. Kriek is op zoek naar jonge mensen met talent, zij kunnen zich opgeven via de website.

WOEST OOST is een unieke trainings-en productiewerkplaats voor jonge acteurs tussen de 15-21 jaar en heeft Zutphen als vaste standplaats. De jonge acteurs krijgen intensieve fysieke training, ook op gebied van stem, zang en dans. De audities vinden plaats op zaterdag 23 juni van 10:00 tot 12:30 uur in Proeflokalen, Vispoortplein 16 te Zutphen.


www.woestoost.nl


Volop activiteiten tijdens IJsselfestival

ZUTPHEN - Op zondag 24 juni 2018 van 12.00 uur tot 18.00 uur is de zesde editie van het gezellige IJsselfestival in Zutphen. Door het centrum van Zutphen is weer van alles te doen. Zo is er een boerenstreekmarkt met ambachten als mandenvlechters, stoelenmatters, glasblazers, boekbinders, wolspinners, tollenmakers, pottenbakkers, beeldhouwers, imkers en nog veel meer. Verder zijn er diverse demonstraties, waaronder vrouwen die laten zien hoe vroeger de was werd gedaan en een smid van de Kameleon uit Terherne die met ferme mokerslagen op het aambeeld de mooiste werktuigen en sierijzers maakt. In het midden van het 's Gravenhof staat een pagodetent met voorstellingen van boerendansgroepen, dialectkoren en een heuse modeshow. Rokerij Zuidvenne is er met vers gerookte paling en zalm, er wordt een "Sterkte man Challenge' gehouden op de Zaadmarkt, waar tevens een braderie te vinden is. Op de Lange Hofstraat vindt men een kunstmarkt en de Houtmarkt is deze dag het speelplein voor kinderen. De groep 'De Losser Böggelrieders en Daansers' zal ook nog voor het nodige vermaak zorgen.