Toppianist Frank van de Laar geeft masterclass

ZUTPHEN - Op zaterdag 23 juni om 13.00 uur geeft de bekende Nederlandse concertpianist Frank van de Laar in de IJsselsalon een Masterclass aan jonge talentvolle pianisten in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Tijdens deze masterclass, georganiseerd door Pianoschool Zutphen, spelen in totaal zes geselecteerde leerlingen van verschillende docenten uit de regio Achterhoek en Arnhem. Yuxin Wu, Laurens van Zijll de Jong , Papillon en Fee Boddeke, Manou Bal, Sara Jelijs en de 10-jarige Keira Steentjes uit Doetinchem brengen werken van o..a Beethoven, Chopin, Debussy, Scarlatti en Rachmaninoff.

Alle leerlingen hebben zich vol overgave voorbereid om de Masterclass optimaal te beleven. Voor de toeschouwer een mooi moment te zien en horen hoe een toppianist jonge talenten weet te boeien met aanwijzingen waar zij veel baat bij zullen hebben.

Frank van de Laar behoort tot de top van Nederandse concertpianisten. In 1988 debuteerde hij in het Concertgebouw en sindsdien soleerde hij in de meeste landen van Europa , daarnaast in Rusland en India. Op vermaarde pianoconcoursen in Duitsland , Nederland en Slowakije won hij eerste prijzen. Frank van der Laar is een veel gevraagd pianist voor radio en televisie.

Locatie: IJsselsalon, IJsselkade 21 in Zutphen. Om 16.30 uur zal de meester zelf een kort recital geven van een half uur. Toegang voor zowel masterclass als recital is gratis, na afloop is het mogelijk een vrije gift te doen.


Sluiting galerie Kriegershof

ZUTPHEN - In oktober 2018 gaat galerie Kriegershof definitief sluiten. Galeriehoudster Alies Hulshof: "Na 10 jaar met veel plezier bezig te zijn geweest met kunst en kunstenaars heb ik besloten te stoppen met de galerie. Ik heb het al die jaren met veel liefde gedaan maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging." Tot die tijd zijn er uiteraard nog steeds exposities te zien, zoals die van Saskia Schweig en Mirte van den Oord van 28 juni t/m 29 september 2018.

Saskia maakt unieke glasobjecten van nieuwe en vintage glas die voor passie, levensvreugde en emotie staan. Mirte maakt draagbare kunstwerkjes van zilver, goud en (half) edelsteen. Verrassende organische vormen waarbij duidelijk het handwerk zichtbaar is.


www. galeriekriegershof.nl