De toren van de St. Janskerk. Foto: PR
De toren van de St. Janskerk. Foto: PR Foto:

Vespers op patroonsfeest St. Janskerk

ZUTPHEN - De toren van de St. Janskerk in Zutphen is na groot onderhoud inmiddels goeddeels weer uit de steigers en de wijzerplaten, het torenkruis, wereldbol en de torenhaan zijn opnieuw verguld, waardoor deze er voor de komende jaren weer prachtig uitziet. Alle reden dus om de vlag uit te steken en precies op tijd voor het feest van St. Jan de Doper op zondag 24 juni, de patroon van deze middeleeuwse kerk. Omdat dit feest nu op een zondag valt, is er alle reden voor het Gregoriaans Getijdenkoor om die dag ter ere van St. Jan af te sluiten met zijn Latijnse Vespers. De Vespers begint om 17.00 uur, duurt circa 40 minuten en is met duidelijke tekstboekjes met vertaling goed te volgen.


Gemeente Lochem eert veteranen

REGIO - Veteranen die in de gemeente Lochem wonen, hebben een uitnodiging voor de Veteranendag ontvangen. De gemeente organiseert deze dag jaarlijks samen met leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool in Joppe. Op vrijdag 22 juni van 19.00 tot 21.00 uur eren we zo de militaire veteranen voor hun inzet, in recente militaire missies en in het verleden. Ook veteranen die geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, zijn van harte welkom bij de Veteranendag. De gemeente Lochem organiseert de Veteranendag dichtbij, omdat niet iedereen in de gelegenheid is om de Nederlandse Veteranendag op 30 juni in Den Haag bij te wonen.


Klarinet en cello in Dat Bolwerck

ZUTPHEN - Anna voor de Wind (klarinet) en Jeroen den Herder (cello) geven zaterdag 16 juni om 20.00 uur een concert in Dat Bolwerck in Zutphen. Ze brengen werk van de componisten: Kaija Saariaho (Fins) , Iannis Xenakis (Grieks) , Igor Stravinsky (Russisch) en Tristan Keuris (Nederland). De entree bedraagt 15 euro. Dat Bolwerck is gevestigd aan de Zaadmarkt 112, Zutphen.


www.datbolwerck.nl


Das Sound Kollektiv

ZUTPHEN - Dinsdag 19 juni om 22.00 uur laat Das Sound Kollektiv los in Luxor. Das Sound Kollektiv is een gloednieuw fusion project bestaande uit Kasper Rietkerk op saxofoon, Bas Gankema op toetsen, Hugo Hinkel op drums, en Chiel van Rijn op de bas. Dit Zwolse collectief speelt energieke, geïmproviseerde muziek geïnspireerd door muzikanten als Christian Scott, Robert Glasper en Thundercat. De toegang is vrij.


IVN Nachtvlindernacht

ZUTPHEN - IVN Zutphen houdt opnieuw de Nachtvlindernacht, op de avond dat landelijk de Nachtvlindernacht van de Vlinderstichting wordt gehouden. Deze keer op vrijdag 22 juni vanaf 21.00 uur. De gidsen beginnen door alvast iets te vertellen en te laten zien van de vlinders en aan te wijzen waar we vlinders kunnen verwachten. Ook als je zelf eens nachtvlinders in je tuin wilt, hebben ze een aantal planten (op plaatjes) die je eventueel zou kunnen planten voor nachtvlinders. De Nachtvlindernacht vindt plaats in de Heemtuin, Harenbergweg 1 (naast de Kaardebol) te Zutphen. De excursie is gratis, een vrijwillige bijdrage voor het IVN (onkosten) wordt zeer op prijs gesteld. Honden kunnen er niet bij. Informatie via mail.


ktengrotenhuis@kpnmail.nl

ivn.nl/afdeling/zutphen


Zin in Zondag: Uit de Kunst

ZUTPHEN - Op zondagmiddag 16 juni van 14.30 tot 16.30 uur is in het Odensehuis weer een editie van Zin in Zondag. Dit keer valt er de tentoonstelling 'Teken de wereld van Jo Spier' te bekijken.

Onder leiding van kunstenares Karolien Blankers maakten de 12 deelnemers vanuit de Bovenkamer en het Odensehuis een tekening of schilderij. De tekeningen van de in Zutphen geboren Jo Spier dienden als inspiratie, net als een bezoek aan het Stedelijk Museum Zutphen. De stukkenDie zijn vanaf 16 juni tot en met 8 juli te bewonderen in het Odensehuis.

Open huis
Zondag 16 juni is er tevens open huis, en kunt u kennismaken met onze plek. Ook zijn er gezelschapsspelen te spelen. De middag wordt gelardeerd met thee met lekkers. Zin in zondag is voor iedereen maar speciaal voor 60 + ers. Toegang vrij.