Renée Krabben (l) en Anita Pierik overhandigen de sleutels van de terreinwagen aan ziekenhuisdirecteur Pontius Mayunga. Foto: Rob Krabben
Renée Krabben (l) en Anita Pierik overhandigen de sleutels van de terreinwagen aan ziekenhuisdirecteur Pontius Mayunga. Foto: Rob Krabben Foto:

Feestelijke opening Hubo Zutphen

ZUTPHEN - Multimate Zutphen gaat verder als Hubo Zutphen. Dit, en het feit dat het bedrijf er weer helemaal bovenop is na de verwoestende brand van vorig jaar, wordt gevierd tijdens de openingsdagen op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 juni. Zo geeft Hubo Zutphen deze dagen maar liefst twintig procent korting op het gehele assortiment, staat er een hapje en drankje klaar en kunnen kinderen zich vermaken op het springkussen. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de vernieuwde winkel.

Na vier maanden flink verbouwen, mag het resultaat er zijn. Stefan Heijink: "Het dak is vervangen en ook is het pand aan diverse kanten uitgebouwd, waardoor we nu een paar honderd vierkante meter extra winkelruimte en opslag hebben. Hierdoor hebben we weer ruimte voor een groter assortiment. Ook is aan de voorzijde een grote luifel geplaatst, is alles gemoderniseerd en komt volgende week de nieuwe gevelbeplating erop."

De openingstijden zijn donderdag en vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.


Zie ook de advertentie op pagina 6


Zutphense hulp zeer welkom in Oegandees ziekenhuis

ZUTPHEN - Ieder jaar stuurt Gelre Ziekenhuis Zutphen gedurende twee maanden twee verpleegkundigen naar Oeganda, om daar in een plaatselijk ziekenhuis te helpen. Anita Pierik en Renée Krabben, die voor eigen rekening afreisden naar het St. Francis Hospital in Mutolere, hebben daar niet alleen patiënten behandeld en collega's getraind. Doordat ze in Nederland geld hadden ingezameld, konden ze ook goederen kopen waaraan het ziekenhuis in het armste deel van Oeganda dringend behoefte had.

Het meest in het oog sprong de terreinwagen die ze voor het ziekenhuis kochten. Met dat voertuig kunnen de afgelegen dorpen worden bereikt, zodat daar vaccinatieprogramma's kunnen worden uitgevoerd en er consultatiebureaus in de dorpen kunnen worden verzorgd. Pierik en Krabben boden de directeur van het ziekenhuis van Mutolere de sleutels aan van het voertuig, dat kon worden aangeschaft door de steun van onder meer de gemeente Zutphen, Wilde Ganzen, kringloopwinkel de Zutphense Hand en Stichting Paulien. Die gaven een extra bedrag bovenop het geld dat de verpleegkundigen in Zutphen en omgeving hadden ingezameld met onder meer tulpenverkoop, een hardloop- en wandelevenement en een statiegeldactie. De opbrengst was zo hoog, dat voor het ziekenhuis in het armste deel van Oeganda ook 120 nieuwe matrassen konden worden aangeschaft, ter vervanging van totaal versleten en vervuilde exemplaren. Verder zorgde de Zutphense inbreng voor de renovatie van de kinderafdeling, inclusief de aanschaf van tien nieuwe kinderbedjes. Ook werden er brancards, zestig nachtkastjes, kasten, infuusstandaards, bedschermen en een beademingsapparaat voor pasgeboren baby's aangeschaft. Bijzonder is ook dat er nu een ecologisch drooghok kan worden gebouwd, waardoor patiënten van het ziekenhuis ook in de lange regentijd toch schone en droge lakens en dekens kunnen krijgen.


Authentieke aanspanningen in Eefde

EEFDE - Zondag 17 juni houdt Koetsiersvereniging 'Achter 't Peerd' voor de vijfde keer een CIAT wedstrijd. Deze vindt vanaf 09.00 uur plaats aan de Elzerdijk 44 te Eefde (naast de kartbaan in Eefde). Een CIAT is een wedstrijd met authentieke rijtuigen. De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen.

De onderdelen zijn: presentatie (algemene indruk van de aanspanning, paarden, pony's,tuigen, rijtuig, menner en grooms en passagiers), een wegtraject van ongeveer 16 kilometer op tijd met daarin opgenomen vijf proeven en afsluitend een vaardigheidsparcours. Degene met de minste strafpunten verdeeld over alle drie de onderdelen mag zich winnaar noemen. Vanaf 10.00 uur begint de presentatie. Het wegtraject wordt ditmaal verreden door de omgeving van Eefde en Joppe. De proeven vinden o.a. plaats bij het Bosrestaurant en Huize Joppe. Na Huize Joppe gaat de route verder langs restaurant De Zevensprong waarna gefinisht gaat worden op ons eigen clubterrein aan de Elzerdijk. Op het terrein van de vereniging zijn de aanspanningen voor iedereen te bekijken. Na de pauze wordt de vaardigheid verreden in de middag (start +/- 13.30 uur). Toegang is gratis.


www.achtertpeerd.com