Auditieronde tv-programma Lang Leve de Muziek Show in Zutphen

ZUTPHEN - Donderdag 31 mei zullen 29 basisschoolklassen uit Gelderland en Overijssel afreizen naar Zutphen om auditie te doen voor Lang Leve de Muziek Show. In de Hanzehof zullen de klassen hun muzikale act laten zien aan een professionele jury die bestaat uit: influencer Noah Zeeuw (Ponkers), producer Jens Munnik en radio-dj Saskia Weerstand. Burgemeester Annemieke Vermeulen is 's ochtends aanwezig om de klassen succes te wensen. Ook presentator Buddy Vedder is de gehele dag aanwezig. De jury zal na enkele dagen per provincie twee klassen aanwijzen die doorgaan naar de tv-shows die dit najaar bij AVROTROS op NPO3 te zien zijn.

Lang Leve de Muziek Show is een muzikaal spelprogamma voor basisschoolkinderen dat vanaf 29 september iedere zaterdag om 17.15 uur op NPO 3 te zien is. Onder leiding van presentator Buddy Vedder strijden in iedere uitzending twee klassen uit één provincie tegen elkaar om de winst: optreden in de grootste schoolband van Nederland tijdens het Kerst Muziekgala 2018 in december. Ook Koningin Máxima zal daar als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas aanwezig zijn. Medeorganisator stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland.


Concert Mataca Trio met muziek van Mozart en Mendelssohn

ZUTPHEN - Het Mataca trio laat 3 juni vanaf 16.00 uur verschillende stukken van Mozart en Mendelssohn's horen in het Geelvinck Muziek Museum.

Het Mataca Trio bestaat uit de Japanse pianist Mao Omori, de Japanse violist Takuto Takagishi en de Spaanse cellist Carlos Leal Cardin. Alle drie voltooiden een Bachelor of Music in klassieke muziek en studeren nu oude muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Ze zijn vooral geïnteresseerd in het spelen van stukken uit de klassieke tot romantische tijdperken, waaronder stukken van Mozart, Beethoven en Mendelsohn. Op 3 juni klinken dan ook zowel de Twaalf Variaties als het Pianotrio K.548 van Mozart en Mendelssohn's Pianotrio nr. 1 in D minor Op. 49 is ongetwijfeld een van zijn meesterwerken. De natuurlijke schoonheid van de melodieën in dit stuk is typerend voor de composities van Mendelssohn en is vooral te horen in beweging 2, het 'lied zonder woorden', begeleid door piano.

Kaartjes zijn te bestellen via telefoon, mail of website.


0575-472560

info@geelvinck.nl

www.geelvinck.nl


Warnsvelder op zoek naar antwoorden op de grote vragen in het leven

WARNSVELD - Tobias Reijngoud (1970) is schrijver en journalist en woont in Warnsveld. Deze week verschijnt zijn boek 'Levenskracht & Levensvragen'. In het boek gaat de auteur op zoek naar antwoorden op de grote vragen van het leven: waar draait het leven om? Wat is werkelijk van waarde? Hoe geef ik betekenis? Reijngoud sprak daarover met mensen met de nodige levenservaring. Het resultaat is een verzameling interviews met bekende en minder bekende mensen, namelijk: Jan Terlouw, prinses Irene, Herman Wijffels, Lenny Kuhr, Huub Oosterhuis, Awraham Soetendorp, Pim van Lommel, Anne Gaay Schouwenaar, Asse Aukes en Reid de Jong.


Stadswandeling Joods Zutphen

ZUTPHEN - Op vrijdag 1, zondag 3, vrijdag 8, vrijdag 15, zondag 24 en vrijdag 29 juni om 13.30 uur kan men weer deelnemen aan de 'Stadswandeling Joods Zutphen', een stadswandeling langs sporen van Joods leven in Zutphen. Onder leiding van een gids wordt er een route gelopen door Nieuwstad- en Barlhezekwartier in Zutphen. Vertrek- en eindpunt: Synagoge, Dieserstraat 11.

Aan de hand van gebouwen, woonhuizen en winkelpanden wordt de geschiedenis van de Joodse inwoners van Zutphen verteld van de achttiende eeuw tot heden. De verhalen worden, indien mogelijk, toegelicht met oud fotomateriaal.

Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd t.b.v. de restauratie van de Joodse Begraafplaats, Zutphen. Opgave wandeling kan telefonisch of per mail.


06-17 272 159

wandeling@mendelson.nl

www.joodszutphen.nl


Taizé-avonddienst

ZUTPHEN - Zondag 17 juni vindt een Taizé-avonddienst plaats met medewerking van het Taizé-koor uit Deventer. Dit begint om 19.00 uur in de Doopsgezinde kerk, Leeuweriklaan 23 in Zutphen. Het Taizé-koor uit Deventer, onder leiding van Guusje Neijens werkt mee aan de dienst, waarin ds. A.C. Thimm-Stelwagen voorgaat. Het koor komt om 18.00 uur al om te oefenen, allen die mee willen zingen zijn welkom. Na de viering is er een collecte bij de uitgang.