schrijversechtpaar Jo Simons en Annejet van der Zijl. Foto: Mark Uyl
schrijversechtpaar Jo Simons en Annejet van der Zijl. Foto: Mark Uyl Foto:

Lezing schrijversechtpaar over roman 'De val van Annika S'

ZUTPHEN - Het schrijversechtpaar Annejet van der Zijl en Jo Simons houdt een lezing over hun gezamenlijke roman De val van Annika S. Op donderdagavond 7 juni van 20.00 tot 22.00 uur vertellen zij in de Bibliotheek Zutphen over hun samenwerking voor dit boek.

Annejet van der Zijl (Oterleek 1962) is een van de bekendste en meest gelezen literaire non-fictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust, en schreef diverse bestsellers. In 2012 ontving Annejet de prestigieuze Gouden Ganzenveer.
Jo Simons is neerlandicus en een ervaren journalist en bladenmaker. Als partner van Van der Zijl heeft hij achter de schermen een groot aandeel in de totstandkoming van haar non-fictietitels, met name als het gaat om de intensieve research.

Het boek
Het boek begint met een moordscène, hetgeen erop lijkt dat je een thriller gaat lezen, maar behalve dat de schrijvers gedegen onderzoek hebben gedaan naar de achtergrond van het verhaal, is het ook een psychologische roman over een vrouw die ermee weg dacht te komen dat zij niet de waarheid vertelde over haar verleden.Het verhaal over Annika Schaeffer is gebaseerd op de verdwijning van SPD-politica Petra Hinz, die in 2016 bleek te hebben gelogen over haar cv en onderdook.

Dit is het eerste deel van vijf boeken. In het tweede deel, Rijke mensen zijn anders, dat volgend jaar verschijnt, staat de Nederlandse politieagent Martin centraal.

De entree bedraagt 10 euro (incl. consumptie). In de pauze signeren de auteurs hun boeken.


0575-512926