Tentoonstelling Hendrik Planting

ZUTPHEN - Op vrijdag 8 juni vindt de opening van de overzichtstentoonstelling van Hendrik Planting plaats in zijn atelier aan de Laarstraat 81. De opening is om 16.00 uur en wordt verricht door stadsdichter Mas Papo. Hendrik J.M. Planting is 80 jaar geworden en laat zowel toegepast als vrij werk zien. De overzichtstentoonstelling is het weekend van 9 en 10 juni en 16, 17 en 18 juni van 11.00 tot 17.00 uur te bezichtigen in het kader van de Kunstroute Zutphen.


Duo-recital Bach's zonen

ZUTPHEN - Sylvia Berry en Ursula Dutschler brengen 9 juni om 20.00 het programma 'Bach's zonen' in het Geelvinck Muziek Museum ten gehore. Dit programma is samengesteld met werken van de drie bekendste zonen van Johann Sebastian Bach: Wilhelm Friedemann, Carl Philipp en Johann Christian. De dames voeren dit concert uit op klavecimbel en fortepiano. Kaartjes zijn te bestellen op de website.


www.geelvinck.nl


Adellijke families in beeld

ZUTPHEN - Zondag 10 juni vindt de officiële opening plaats van de tentoonstelling Adel in Beeld in het Stedelijk Museum Zutphen.

Wie waren de voornaamste families die hun stempel hebben gedrukt op de stad en het graafschap Zutphen? Adel in Beeld vertelt het verhaal van de adellijke families Van Heeckeren, Van der Capellen, Schimmelpenninck van der Oije en Van Westerholt. De tentoonstelling wordt feestelijk geopend door de heer drs C.O.A. baron Schimmelpenninck van der Oije, voorzitter van de Ridderschap van Gelderland, oud-directeur van de Stedelijke Musea Zutphen. De tentoonstelling is te zien tot en met 30 september 2018.

Lezing over Zutphense adel
Op woensdag 13 juni om 19.30 uur geeft de heer John Töpfer van de Stichting Adel in Nederland een lezing 'Het Hof van Heeckeren: dynastieke representatie van een adellijk geslacht'. De lezing is een verdieping op de tentoonstelling Adel in Beeld in het Stedelijk Museum Zutphen.