Elizabeth Scarlat piano, Emile van der Peet tenor. Foto: Greetje van Son
Elizabeth Scarlat piano, Emile van der Peet tenor. Foto: Greetje van Son Foto:

Klassieke muziek in de keuken

GORSSEL - Zaterdag 17 juni tussen 15.00 en 16.00 kan iedereen komen genieten van een uur lang klassieke muziek in de keuken op Voorende 5 te Gorssel. Pianiste Elizabeth Scarlat en tenor Emile van der Peet vertolken muziek van Rossini, Donizetti, Bellini, Tosti en evergreens van Bixio als 'Mama' en 'Parlami d'amore MariĆ¹'.

Pianiste Elizabeth Scarlat kreeg de eerste pianolessen van haar moeder en deed haar vakopleiding bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Inspirerende lessen kreeg zij van George van Renesse en volgde Masterclasses bij Stefan Askenase, Peter Feuchtwanger en Rudolf Jansen. Op een gegeven moment besloot zij zich volledig toe te gaan leggen op het begeleiden. Jarenlang was zij op het conservatorium van Amsterdam te vinden als begeleider van de koperklassen, de contrabassen en de orkestklassen bij o.a. Ed Spanjaard.

Emile van der Peet studeerde zowel klassiek saxofoon als solozang aan het conservatorium van Maastricht. Daarvoor was hij korte tijd werkzaam als promovendus na te zijn afgestudeerd in medische biologie. Na zijn conservatoriumtijd studeerde hij o.a. bij de tenor Livio Gabrielli, een oud-leerling van de beroemde tenor Nicolai Gedda. Ook volgt hij lessen bij de pianist en vocal coach Brian Masuda. Emile van der Peet zingt als freelancer in concerten en optredens door heel Nederland.
Voor het concert bij voorkeur uw eigen klapstoel meenemen om plaats te nemen. Entree is vrij, vrije gift is welkom.

'Muziek in de keuken' is een initiatief van les-en concertpraktijk Zang en Saxofoon om kleinschalige muziekconcerten in Gorssel mogelijk te maken.