Dweilorkest 't Spul(t) provincie- winnaar 'Vereniging van het Jaar'

REGIO - Dit jaar vindt voor het eerst de verkiezing 'Vereniging van het Jaar' plaats. De verkiezing is een initiatief van de Rabobank met haar partners in sport en cultuur: NOC*NSF, LKCA en Kunstbende met als doel de kracht van sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. In 71% van alle Nederlandse gemeenten deden verenigingen mee aan de verkiezing. Dweilorkest 't Spul(t) is winnaar van de categorie cultuur in de provincie Gelderland op basis van het meeste aantal stemmen en de hoogste gemiddelde waardering. Het ingezonden verhaal van Dweilorkest 't Spul(t) en van de andere winnende verenigingen is terug te lezen op de website.

In elke provincie is er een winnende vereniging in de categorie sport en cultuur. Begin september bezoekt de jury deze 24 verenigingen. Elke vereniging zal getoetst worden op thema's als maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid. Op basis van het juryoordeel wordt er een top 3 gekozen. De twee winnende verenigingen worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Sportweek in september en mogen daar hun prijs in ontvangst nemen.

Tom van Kuyk, Sponsorstrateeg Rabobank Nederland: "Natuurlijk willen wij als eerste de winnende verenigingen van harte feliciteren. Een mooie manier om het verenigingsverhaal binnen de gemeente in de schijnwerpers te zetten. Verenigingen krijgen een steeds belangrijkere rol in de samenleving. We zien dat ze meer gaan samenwerken met andere clubs, een maatschappelijke rol innemen en druk zijn met thema's als integratie en duurzaamheid. Verenigingen dragen bij aan een gezondere en sociale samenleving en dat mag gezien worden!".


www.verenigingvanhetjaar.nl


Bij1keet wordt Deelbonplek

ZUTPHEN - Op zondag 3 juni maakt de Bij1keet ruimte voor een nieuwe Deelbonplek. Dit officiƫle moment vindt plaats tijdens het Maja-concert Al Jamal dat om 15.00 uur begint. Zij spelen traditionele en moderne Arabische muziek met veel improvisatie. Nieuw bij deze Deelbonplek is de uitDEELkast. Daarin kan iedereen kosteloos kleine voorwerpen zetten waar iemand anders blij van wordt.

De Bij1keet is een buurtinitiatief en is onderdeel van de Bijentuin Braamkamp. Iedere woensdag en vrijdag is er koffiekeet waar iedereen welkom is om te komen buurten, krantje lezen bij een lekker kopje koffie. Van april tot juni zijn er zogenaamde klapstoelconcerten waar artiesten uit de Zuidwijken een klein optreden verzorgen.

En, sinds kort is de Bij1keet ook een Deelbonplek. Dat is een plek waar met gesloten beurs vraag en aanbod samenkomen in een lokale omgeving. Er liggen blanco en ingevulde deelbonnen waar ieder een vraag of aanbod kan doen. De Deelbon is een papieren kaartje dat het delen van diensten, producten en contact tussen mensen en binnen groepen makkelijker maakt. De deelbon is kosteloos en zonder inzet van een tegenprestatie.

Men kan zelf een stoel meenemen of komen picknicken (wel zelf meenemen). In de pauze is de ingebruikname van de Deelbonplek aan de Braamkamp/Harenbergweg in Zutphen.