Poortgebouw RK begraafplaats. Foto: PR
Poortgebouw RK begraafplaats. Foto: PR Foto:

Kom een kijkje nemen en ontdek de mogelijkheden van de begraafplaats

ZUTPHEN - Op zaterdag 2 juni houden de R.K. Begraafplaats en Gedenkpark De Oude Begraafplaats een open dag van 10.00 tot 15.00 uur. Om 11.00 uur onthult wethouder Annelies de Jonge het Roparun-monument. Op het gedenkpark zie je de verschillende themavelden, zoals een vlinderhoek en het Kastanjehofje. Ook kun je informatie krijgen over verschillende vormen van begraven, zoals natuurbegraven en islamitisch begraven. Bezoekers kunnen vragen stellen over alle details die horen bij afscheid nemen en begraven.

Tijdens de open dag geeft smid Paul Klaasen een demonstratie ijzer bewerken. Ook wordt een demonstratie gegeven hoe een boom gekapt wordt. Een aantal steenhouwers uit Zutphen en een aantal uitvaartbedrijven presenteren zich. De beheerders van het Gedenkpark zijn aanwezig en beantwoorden vragen over uitvaartrituelen, de mogelijkheden van begraven en asbestemmingen. Bezoekers kunnen zich ook op de hoogte stellen van alle details die horen bij de keuze voor een graf, zoals de kosten, het onderhoud ervan en de grafrechten. Zondag 3 juni geeft Joop Jansen een rondleiding. Hij weet veel over de R.K. Begraafplaats en Gedenkpark De Oude Begraafplaats, aan de Warnsveldseweg.

Onthulling Roparun monument
Op 2 juni is de onthulling van het Roparun-monument met een gedicht van Zutphense dichter Eke Mannink. De Zutphense organisatie van Roparun vond dat er nog geen plek is om stil te staan bij de mensen die getroffen zijn door kanker. Vanaf 2 juni is er wel een speciale plek voor om die mensen te herdenken.

www.zutphen.nl/gedenkparken
Vanaf 2 juni is er ook een website met uitgebreide informatie over de drie gedenkparken in gemeente Zutphen: Gedenkpark Oude begraafplaats, Gedenkpark de Ooster en Gedenkpark Warnsveld. In het park is ook ruimte voor bijzetting van urnen en herdenkingen.


weekvandebegraafplaats.nl