Fabrice Lindeboom. Foto: PR
Fabrice Lindeboom. Foto: PR pr

Unicef Jubileum Toernooi bij AZC

ZUTPHEN - Zutphense voetbalvereniging AZC organiseert op zaterdag 9 juni het Unicef Jubileum Toernooi voor BVO's Onder-15. Het toernooi wordt georganiseerd ter ere van het honderdjarig bestaan van de voetbalclub in 2018. Alle opbrengsten van het toernooi gaan naar Unicef. Acht teams, waaronder AZC O17, strijden op deze sportieve dag om de eerste plaats. Daarnaast nemen de Onder-15 teams van de volgende clubs deel: ADO Den Haag, De Graafschap, Go Ahead Eagles, HHC Hardenberg, SBV Excelsior, SC Cambuur en VVV-Venlo. Het toernooi wordt gehouden op het terrein van AZC, aan de Fanny Blankers-Koenweg 8 in Zutphen. Toegang is gratis. De feestelijke opening vindt plaats om 9.30 uur en de finale wordt rond 16.00 uur gespeeld. Iedereen is welkom. Daarnaast is er een loterij met mooie prijzen zijn, waarbij de opbrengst voor Unicef is bestemd. Ook is er mogelijkheid voor een hapje en een drankje.

Bondskampioenschap turnen SZG

ZUTPHEN - Op zaterdag 26 mei deed Fabrice Lindeboom van SZG Zutphen mee aan het Bondskampioenschap Turnen Heren in Leek.

Met hoop en goede moed stapte Fabrice de auto in, onderweg naar de wedstrijd in Leek. Daar aangekomen begonnen de zenuwen wel te komen. Fabrice:"Ik begon de wedstrijd bij het onderdeel voltige, het moeilijkste onderdeel vind ik. Maar ik zag er een voordeel aan, als ik begin met het moeilijkste onderdeel hoef ik me de rest van de wedstrijd geen zorgen te maken. De wedstrijd zag er goed uit, ik ben wel een paar meer met mijn voeten op de grond gekomen en op rekstok heb ik ook een flinke klap in m’n buik gekregen. Gelukkig ging mijn vloer oefening perfect! Het leek alsof er geen fouten in zaten." Fabrice eindigde als veertiende.

Be Quick gedegradeerd

ZUTPHEN - Wat al een paar weken dreigde is afgelopen zondag 27 mei een waarheid geworden. Be Quick moet na twee seizoenen weer terug naar de kelder van de zondagcompetitie. Gebrek aan inzet kan de ploeg allerminst worden verweten, maar scorend (on)vermogen was een van de grootste boosdoeners. Winst in de uitwedstrijd tegen Brummen zou theoretisch nog een reddingsboei kunnen zijn, maar de tegenstander was duidelijk de betere en een 4-1 nederlaag bezegelde het lot van het team van Stefan Jansen.

Al in de eerste minuut was er een kans voor Be Quick, maar meteen daarna nam de thuisclub de regie in handen. Dat resulteerde in de tiende minuut meteen in een achterstand nadat een corner werd binnen gekopt, 1-0. Een half uur later miste Kelvin Kruger een voorzet op een teenlengte na. In de 37ste minuut werd de pot in feit al beslist. Een schot caramboleerde via de binnenkant van de paal weer terug in het veld, waarna een Brummense aanvaller vrij kon inschieten, 2-0. Met die stand floot scheidsrechter Kruit voor de rust.

Michael Parauti en Kruger werden gewisseld voor Marcel Struik en Ananda Pronk om meer offensieve kracht te generen, want Be Quick moest doelpunten maken.
Het team speelde nu inderdaad een stuk aanvallender en kreeg via Saif Baig en Struik een paar kansen. Maar de thuisclub reeg de kansen aaneen. Het was aan doelman Lars Metselaar te danken dat het nog 2-0 bleef. Twintig minuten voor tijd verving Jillert van Berkel Sezer Koycu. Een aanvaller voor een verdediger in een allerlaatste poging om nog een gelijkmaker te produceren. Be Quick bleef echter maar die lange bal hanteren, ondanks het feit dat dit al het hele duel tot niets leidde. In de 85ste minuut viel het doek definitief. In een poging om de bal weg te trappen, raakte Thijs Hurenkamp deze totaal verkeerd en belandde in eigen doel, 3-0. Brummen had nog niet genoeg en via snelle aanvallen via de vleugels moest Metselaar keer op keer reddend optreden.

In blessuretijd vielen nog twee doelpunten. Een eigen goal van Brummen en nog eentje in hun voordeel, waardoor de eindstand op 4-1 werd bepaald. Hiermee deden de uitslagen onderaan in 4G niet meer ter zake. Be Quick speelt volgend seizoen weer in de laagste klasse.

Tweede elftal FC Zutphen pakt titel en promotie naar eerste klasse

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft het zaterdagmiddag in Kampen tegen KHC niet kunnen redden. De wedstrijd was niet meer van belang voor beide ploegen. FC Zutphen was al gedegradeerd en KHC had zich al veilig gespeeld.

In de 8e minuut kwam KHC op 1-0 na een fout bij FC Zutphen op het middenveld. Daarna was het FC Zutphen dat een paar goede mogelijkheden kreeg. In de 21ste minuut viel de 2-0, maar er waren twijfels of hier buitenspel aan de orde was. In de 45ste minuut was de wedstrijd gespeeld doordat KHC de 3-0 maakte. De tweede helft was een formaliteit. Na een kwartier kreeg aanvoerder Sebastian van Laar een publiekswissel vanwege een blessure. Van Laar zal volgend voor hoofdklasser CSV Apeldoorn voetballen. Een knappe promotie, en een bekroning op zijn jarenlang uitstekende wedstrijden. Hij ontving bloemen van voorzitter Hans van Bel. In het laatste kwartier maakte KHC nog 2 doelpunten en was het gedaan.

Tweede elftal
FC Zutphen moest daardoor het laatste half uur met tien man verder, omdat werd gekozen voor voldoende bemanning bij het tweede elftal. En dat pakte prima uit. In en tegen de nummer 3 Den Ham pakte het tweede elftal de titel en promotie naar de zware eerste klasse. In de laatste drie wedstrijden werd een achterstand van 8 punten op de koploper goed gemaakt.