Otto de Kat is het pseudoniem van Jan Geurt Gaarlandt. Foto: PR
Otto de Kat is het pseudoniem van Jan Geurt Gaarlandt. Foto: PR Foto:

Lezing schrijver Otto de Kat over Freetown

ZUTPHEN - Op donderdagavond 31 mei komt Otto de Kat naar de Bibliotheek Zutphen om over zijn nieuwe roman Freetown te vertellen. De lezing door Otto de Kat is op donderdag 31 mei van 20.00 tot 22.00 uur in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2.

Otto de Kat is het pseudoniem van Jan Geurt Gaarlandt (Rotterdam, 1946). Hij studeerde theologie, met bijvak Nederlands, aan de universiteit van Leiden. Na zijn studie werd hij literair criticus van de Volkskrant en Vrij Nederland, en maakte literaire radiodocumentaires. In 1975 publiceerde hij bij Uitgeverij Van Oorschot de gedichtenbundel Het ironisch handvest. In 1998 verscheen zijn eerste roman, getiteld Man in de verte, gevolgd door De inscheper in 2004, Julia in 2008, Bericht uit Berlijn in 2012 en De langste nacht in 2015. Half februari 2018 verscheen Freetown.

Freetown
'Hij was een Fula. Ik zeg "hij was", want ik zie hem niet meer, ik weet niet of hij nog leeft, of waar, hij verdween zomaar.' Aan het begin van Freetown is Maria aan het woord. Wanhopig probeert ze de verdwijning van Ishmaƫl te verklaren, de vluchteling uit Sierra Leone die als krantenjongen bij haar aan de deur kwam en zes jaar bleef. Freetown bewijst dat je niet veel personages en niet veel woorden nodig hebt om een tekst te produceren vol zeggingskracht, vol atmosfeer, die daarnaast ook levensvragen oproept zonder belerend, moraliserend of sentimenteel te worden.

In de pauze signeert De Kat zijn boeken. Entree is 10 euro inclusief consumptie.


0575 - 512 926