Running Center City Hanzeloop

ZUTPHEN - Dit hardloopevenement is inmiddels één van de grotere sportactiviteiten in Zutphen. Evenals vorige jaren verwacht de organisatie weer ruim duizend deelnemers aan de start. Die start vindt plaats op de Zaadmarkt. Daar is ook de finish. Het programma bestaat uit 5 onderdelen. Om 11.30 uur: 1 km Aviko Jeugdloop, om 12.00 uur de 5 km J.v.d. Ploeg Dienstverlening en de 5 km KAB-bedrijvenloopen om 13.00 uur de 10 km Mazda Lenselink (individueel) en de 10 km Chiropractie Zutphen (bedrijvenloop). Inschrijven kan bij voor-inschrijving tot 8 juni via de websites.


inschrijven.nl

hanzesport.nl


FC Zutphen speelt laatste wedstrijd in de eerste klasse

ZUTPHEN - FC Zutphen speelt zaterdag 25 mei de in dit seizoen en volgend seizoen de laatste wedstrijd in de eerste klasse. De uitwedstrijd tegen KHC kent voor beide ploegen geen belangen meer. KHC speelde zich afgelopen zaterdag knap veilig voor nacompetitie, door in de uitwedstrijd met 1-2 te winnen bij DOS "37. FC Zutphen was de week daarvoor al gedegradeerd.

Nu de degradatie naar de tweede klasse een feit is, na elf jaar 1e klasse, zullen de Zutphenaren een nieuwe start moeten maken. Veel spelers vertrekken om uiteenlopende redenen, soms is dat vanwege studie elders, maar ook doordat men naar een andere vereniging gaat. Daarnaast zijn er enkele oudere jongens die stoppen. Sebastian van Laar maakt de overstap naar Hoofdklasser CSV Apeldoorn. Deze degradatie is daarom een uitgelezen moment voor FC Zutphen om met een nieuw team te starten. Samen met de groep die achterblijft zal er een goed team opgebouwd moeten worden. Daarbij is natuurlijk een ieder die bij FC Zutphen de uitdaging aan wil van harte welkom. Hoofdtrainer Taco Lourens zal komend seizoen worden bijgestaan door de trainer van het tweede elftal, Jan Willem van Schooten. Daarnaast zal aan de technische staf van het tweede elftal en de jeugd, Ido te Loo en Rob Haveman worden toegevoegd.

Komende wedstrijden
Het eerste elftal zal tegen KHC op een goede wijze afscheid willen nemen van de eerste klasse. Beide ploegen kunnen vrij uit spelen, en er een mooie wedstrijd van maken. Het tweede elftal en de A-1 beginnen met twee punten achterstand op de koploper eveneens aan de laatste wedstrijd. Het tweede elftal speelt om 12.00 uur uit in en bij den Ham, en de A-1 begint om 15.00 uur in dezelfde regio tegen Vroomshoopse boys.


Be Quick hangt aan zijden draadje

ZUTPHEN - Afgelopen zondag greep Be Quick een van de laatste strohalmen door thuis te winnen van Loenermark, maar omdat directe concurrent Groen Wit onverwacht won bij titelkandidaat Beekbergen staat het team nog steeds op de laatste plaats. Winst was absoluut noodzakelijk om rechtstreekse degradatie af te wenden.

Al na een minuut of zes was er een goede mogelijkheid voor de gasten en niet veel later leidde een onoplettendheid in de blauwwitte defensie tot een tegentreffer door Tjarco van Overbeek, 0-1. Een fikse tegenvaller, die echter kort daarna via een solo door Noud Veldscholten bijna ongedaan werd gemaakt. Keeper Siemen Reusken van Loenermark tikte de bal uit de benedenhoek. Niet veel later werd een voorzet van Saif Baig door de Be Quick-voorwaartsen gemist.

Lange tijd was het duel in balans. Na een extra drinkpauze, passte Luuk Elsman prima op Nick Scharrenberg, die voor doelman Reusken kwam te staan. Zijn schietpoging werd echter op het laatste moment door een verdediger van Loenermark geblokkeerd. Vijf minuten voor de rust eindigde een corner van Mark Becks op de buitenkant van de paal en meteen daarna kreeg Scharrenberg rood na een wat onbenullige charge.

In de rust werd Jordy Tempelman vervangen door Koen Barrée. In de 50ste minuut bereikte een voorzet van Elsman Baig en deze wist in twee pogingen de bal binnen te werken, 1-1. Drie minuten later werd Dani Kersten gevloerd in de zestien en schoot Elsman de toegekende strafschop vlekkeloos binnen, 2-1. In de 61ste minuut was Kelvin Kruger dichtbij een derde treffer, maar keeper Reusken redde nipt, evenals kort daarna op een schot van Baig.
In de 70ste minuut verving Tim Turksema Kruger.

Loenermark kreeg in die periode een fikse veldmeerderheid en joeg fervent op de gelijkmaker. De redding voor de thuisploeg kwam in de 80ste minuut toen Baig een knappe actie met een doelpunt bekroonde, 3-1. Dezelfde speler had ook nog zicht op nummer vier, maar opnieuw was het Reusken die in de weg lag. Ook Becks was nog dicht bij een treffer na een voorzet van Barrée. In het slotstuk kwam Jillert van Berkel nog voor Kersten.

Scheidsrechter Oosterman gaf Be Quick-doelman Lars Metselaar in de 94ste minuut nog geel voor tijdrekken en een vrije trap in de zestien. Van Overbeek kogelde keihard binnen, 3-2. Iedereen verwachtte nu dat het eindsignaal wel zou komen, maar de scheids liet hen doorspelen. Dat leverde bij Be Quick de nodige irritatie op en leidde, na een opmerking richting arbiter, tot een tweede gele kaart en dus rood voor Becks. Na een kwartiertje kwam dan toch het laatste fluitsignaal en stak Be Quick na hard zwoegen drie punten in de zak.

Zondag wacht de uitwedstrijd tegen Brummen. Het enige dat Be Quick rest is winnen. Dat wordt echt heel lastig, aangezien Brummen ook nog belangen heeft voor hun nacompetitie om promotie. Eindigen zij als tweede dan spelen ze thuis.