De beach-arena op de Groenmarkt met een bomvolle tribune. Foto: PR
De beach-arena op de Groenmarkt met een bomvolle tribune. Foto: PR Foto:

Publiek genoot van wedstrijden op zonovergoten Groenmarkt

ZUTPHEN - Voor de tweede keer was Zutphen opgenomen in het programma van de Eredivisie Beachvolleybal Tour. Op zaterdag en zondag werden er veel mooie wedstrijden gespeeld door de topspelers. Zeker op zondag was er, op een zonovergoten Groenmarkt, veel publiek dat vanaf de tribune of het terras genoot van de spectaculaire sport in het zand. De organisatie en vele vrijwilligers maakten er niet alleen op zaterdag en zondag een feestje van, maar ook op vrijdag en maandag was er van alles te beleven op de Beacharena op de Groenmarkt en op het Beach Center Zutphen Warnsveld.

Vrijdag kwamen de Zutphense jeugd en G-sporters in actie op de Groenmarkt. Ruim 150 leerlingen van Montessori Kindcentrum de Plotter mochten als eersten met veel plezier de Beacharena op. De G-sporters van KVZ, WSV Volleybal, Judo Zutphen en AZC en leerlingen van de Anne Flokstra en de Daniel de Brouwer school kwamen daarna met veel enthousiasme in actie. Leerlingen van het Baudartius en het Isendoorn sloten de beach-sportmiddag af. Vrijdagavond lieten volleyballers van verenigingen uit Zutphen en de regio mooie beachvolleybal wedstrijden zien tijdens het King of the Court toernooi.

Zaterdag en zondag stond in het teken van het DELA Eredivisie Beachvolleybal. Veel grote topspelers zoals de plaatselijke beachvolleybalster Lauri Luijken, geweldenaar Bas Verpoorten en Sophie van Gestel waren van de partij. Zondag aan het eind van de middag ging bij de dames de titel naar Emi van Driel en Raisa Schoon en bij de mannen wonnen Jannes van der Ham en Sven Vismans de finale. De sfeer zat er met een volle tribune en druk bezochte terrassen goed in op de Groenmarkt (voor overige uitslagen, zie het artikel 'winnaars beachvolleybaltoernooi Zutphen' op contactzutphen.nl)

De uitreiking van een cheque van 1000 euro aan de oprichters van het Roparun Team Zutphen maakte het feest compleet. Op vrijdagmiddag hadden leerlingen van de Plotter al zeventig speciale Beach-Zut-ventjes verkocht voor het goede doel. Een groep van tien jeugdleden van korfbalvereniging KVZ verkocht er op zaterdag en zondag ruim 400. Bij elkaar leverde dat duizend euro op voor het Zutphense Roparunteam, dat 's avonds rond 22.45 uur van een feestelijke en sfeervolle doorkomst in Zutphen genoot.

Op Tweede Pinksterdag werd het beach-event afgesloten met een beachvolleytoernooi waar een aantal teams van Zutphense horecaondernemers aan deelnamen en de vrijwilligers van Beach Center, WSV Volleybal, KVZ en Sportworx die zo'n mooi succes hebben weten te maken van dit vierdaagse beach-event. Heel terecht genoten zij zaterdagmiddag en avond ook al van een gezellige barbecue en een partijtje Bossaball op het Beach Center.