Avondvierdaagse Gorssel terug van weggeweest

GORSSEL - Na een aantal jaren keert de Avond4Daagse weer terug in Gorssel. Voor jong en oud vier avonden wandelplezier in en rondom Gorssel. Van dinsdagavond 5 juni tot en met vrijdagavond 8 juni start om 18.00 de Avond4Daagse direct naast de Vullerschool. Bij de start kunnen deelnemers zich melden bij de inschrijftafel en hun startkaart ophalen.

De organisatie is in handen van de Gorsselse buurt- en speeltuinverenigingen De Bolderhoek, 't Noorderkwartier, Plein 9, de Wielewaal en de Ouderraad van de Vullerschool. Deze hebben de handen ineen geslagen om er mooie dagen van te maken. Naast de organisatie ondersteunen ook een aantal sponsoren de Avond4daagse.

De routes zijn inmiddels uitgezet, daarnaast wordt druk vergaderd en van alles geregeld. Dit jaar is gekozen voor de afstand van 5 kilometer, wellicht zal er in de toekomst ook 7,5 of 10 kilometer gelopen kunnen worden.

Meer informatie en inschrijven via de website of Facebookpagina.


avondvierdaagse-gorssel.nl

facebook.com/Avond4DaagseGorssel


Gastgezinnen gezocht voor buitenlandse scholieren

ZUTPHEN - Elk jaar komen er ongeveer zeventig buitenlandse jongeren uit de hele wereld voor 3 tot 11 maanden naar Nederland. Ze gaan hier naar een Nederlandse middelbare school, Nederlands leren, vrienden maken en ondertussen ontdekken ze onze cultuur. Aangezien deze scholieren tussen de vijftien en achttien jaar zijn zou dit alles niet mogelijk zijn zonder de steun en liefde van een nieuwe familie. Daarom worden elk jaar nieuwe Nederlandse gastouders gezocht. Zaterdag 2 juni vindt een informatiebijeenkomst plaats over het gastouderschap waar iedereen vragen kan stellen.

Nieuwe contacten met enthousiaste jongeren van over de hele wereld en leerzame ontmoetingen met mensen die een soortgelijke ervaring beleven of beleefd hebben. In principe kan elk gezin dat bereid is zijn hart open te stellen voor een buitenlandse scholier het perfecte gastgezin zijn.

De informatiebijeenkomst vindt plaats bij Vrije School Dieserstraat 52 Zutphen. Aanmelden (gewenst) kan onderaan de pagina op de website. Verhinderd, maar wel geïnteresseerd in meer informatie? Neem dan contact op via telefoon of de website.


www.afs.nl/gastgezin

085-0471525


Excursie 'Late vogels'

GORSSEL - Op vrijdag 1 juni is er een avondexcursie op de Gorsselse Heide. Start is om 21.00 uur vanaf de kruising Elzerdijk/Reeverdijk te Eefde. Natuurgidsen gaan met u op pad om de sfeer en de geluiden van een avond op de hei te ervaren. Op dit late uur gat men speuren naar de houtsnip en de nachtzwaluw, vogels die dan op de Gorsselse Heide zijn waar te nemen. Tip: Kleed u warm aan. Deelname is gratis, vrijwillige bijdrage is welkom. Honden kunnen helaas niet mee. Meer info bij Lambert Kouwenberg (0575 - 540978 06- 3715 7388) of ivn.nl/afdeling/zutphen en www.markegorsselseheide.nl