Dotterbloem. Foto: PR
Dotterbloem. Foto: PR Foto:

IVN-excursie Onderlaatse Laak

WARNSVELD - Zondag 27 mei houdt het IVN een wandeling door de Onderlaatste Laak. Start om 14.00 uur op de kruising van de Oude Borculoseweg met de Warkenseweg te Warnsveld.

Sinds het begin van 2000 heeft Natuurmonumenten het landbouwgebied langs de Onderlaatse Laak in Warken ontwikkeld tot natuur. Gidsen van het IVN zijn al enkele keren hier geweest om te ervaren wat de 'nieuwe natuur' heeft gebracht. Na een aantal jaren wil men gaan kijken of het resultaat geworden is wat ervan werd verwacht.

Van oorsprong was er in dit gebied veel kwelwater, in de loop van de tijd is er ontwaterd. Tijdens de inrichting van het gebied is dit voor een deel hersteld. Er is niet tot nauwelijks geplagd, de natuur moet zich herstellen doordat in de winter grote delen onder water staan en er in de zomer gemaaid wordt en het maaisel wordt afgevoerd. Gidsen vertellen graag meer over de inrichting en het beheer van het gebied. Planten en dieren specifiek voor het gebied kunnen ze tonen. Gelukkig is het de tijd voor het Icarusblauwtje, het Hooibeestje en het Klein geaderd witje. Alle reden om met de gidsen de wandeling te maken.

De wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Honden kunnen niet mee op de wandeling. Voor meer informatie, neem contact op of raadpleeg de website.


ktengrotenhuis@kpnmail.nl

0575 - 471 995

www.ivn.nl/afdeling/zutphen


Springkussen- feest en promotie Buddy Obstacle Run

WARNSVELD - Zaterdag 26 mei tussen 10.00 en 14.30 uur is er een springkussenfeest op Winkelcentrum Dreiumme. Deze springkussens zijn door de ondernemersvereniging verzorgd ter ondersteuning van het promotieteam van de Buddy Obstacle Run. Zij zullen informatie geven over deze sportieve dag die plaatsvindt op zaterdag 7 juli op het terrein van de Warnsveldse Boys.

Hiervoor wordt een prachtig parcours uitgezet, dat door bos en water loopt en waarin je wordt uitgedaagd door diverse obstacles. Deze obstacle run is voor gezinnen en sporters, maar is uniek omdat er een Heldenparcours wordt aangelegd voor mensen met een beperking.

Naast een aantal springkussens voor groot en klein zullen er leuke kraampjes van winkeliers zijn, klinken er vrolijke noten van Kleintje Spul(t) en is er voor de kinderen gratis ranja. Optisport zal een cycle work-out houden, waarvan de opbrengsten, evenals die van de Buddy Obstacle Run, ten goede komen aan de ziekte Batten, een stofwisselingsziekte.

Er zijn nog een aantal kraampjes beschikbaar. Neem hiervoor contact op met info@dreiumme.nl.


Geheugen en dementie

WARNSVELD - Donderdagmiddag 24 mei 2018 komt mevrouw M.J. te Hennepe-van Vulpen in de laatste bijeenkomst voor de zomervakantie spreken over dit onderwerp dat velen dagelijks bezighoudt. Vooral bij het ouder worden vinden veel mensen zichzelf vergeetachtig. Is het dan dementie? Maakt u zich zorgen over uw geheugen of van dat van een ander? En wilt u hier meer over weten? Kom dan 24 mei a.s. naar De Eekschuur in Warnsveld, Bonendaal 2. Aanvang 14.30 uur.