Jonge muzikanten en kunstenaars komen samen op het podium

ZUTPHEN - Op zondag 3 juni zal de eerste editie plaatsvinden van Young Talent Festival. Een multicultureel evenement waar jonge muzikanten en kunstenaars samenkomen op een groot podium. Het festival wordt op het terrein gehouden bij Popcollege Zutphen op De Stoven en duurt van 12.30 tot 19.00 uur.

Op diverse plekken, onder andere een groot podium, krijgen talenten de ruimte om hun kunsten te vertonen. Dit kan dans, muziek of kunst zijn. Dans- en theaterschool Mars Bentum zal ook van de partij zijn. Organisator Luuk Nengerman: "Wij willen een verbinding maken tussen leerlingen van verschillende leraren en scholen." Daarnaast is er een cultuurmarkt. Het festival wordt afgesloten door een concert van leerlingen van het Popcollege, begeleid door hun docenten. Er is een pannenkoeken- en hamburgerwagen aanwezig voor de lekkere trek en er is een stand om iets te drinken. De entree bedraagt 2 euro voor mensen van 6 jaar en ouder.

Talenten aanmelden
Bespeel jij een instrument, kun je zingen, dansen, schilderen? Heb jij een band opgericht of misschien doe je wel theater? Geef je dan nu op voor 20 mei met jouw act. De act moet 15 minuten duren en je dient zelf voor eventuele muzikale begeleiding te zorgen.

Aanmelden kan via mail.


berry@popcollegezutphen.nl


Open Dag bij Muzehof

ZUTPHEN - Dans, toneel, muziek, circus: de Muzehof Open Dag is voor iedereen die deze kunsten zelf wil gaan uitvoeren. De deuren van de Muzehof aan de Coehoornsingel 1 in Zutphen staan open op zondag 3 juni van 13.00 tot 16.00 uur.

Tijdens deze Open Dag komt er een heuse theatertent 'De Torenkamer' in het parkje naast de Muzehof. Daarin zijn doorlopend optredens van ensembles en bandjes. Ook troubadour Gery Groot Zwaaftink komt een aantal voorstellingen geven. Afgestemd op het publiek verteld hij korte verhalen afgewisseld met korte liedjes. Het Open Fanfare Orkest zal ook een optreden verzorgen, als nieuwe huurder van de Muzehofzaal. Iedereen kan zelf een muziekinstrument bespelen en vragen stellen aan de docenten. Dans-workshops vinden plaats in de eigen Dansstudio en er is circus.

Het programma van de Open Dag staat binnenkort op de website.


www.muzehof.nl