De jongens van RUV Foto: A nice try production
De jongens van RUV Foto: A nice try production Foto:

Nieuw rockfestival: Warnsveld Open Air

Warnsveld - Warnsveld maakt zich op voor een nieuw tweedaags rockfestival: Warnsveld Open Air. Het terrein van Scouting Zona (vlakbij horecabedrijf 't Ooievaarsnest) is het epicentrum van het festival waar bands al Burning en Diggeth vrijdag 8 en zaterdag 9 juni worden afgewisseld met Tributes naar Metallica en Meat Loaf.

Door Meike Wesselink

Vrijdagavond 8 juni gaat het festivalterrein open om 19.00 uur waarna The Jibs om 20.00 uur de aftrap van Warnsveld Open Air geeft. Vooral nostalgie tekent de eerste festivalavond, want The Jibs -in '64 zag de coverband het levenslicht- speelt nog steeds hetzelfde repertoire met nummers van onder andere The Stones, The Kinks en The Who. Meebrullen dus voor de vele Achterhoekers die de band al meer dan vijftig jaar kennen. Na The Jibs brengt Meat Love een ode aan, jawel, Meat Loaf.

Dag twee is strak geprogrammeerd met bands die er nu toe doen. Zo kun je alvast een voorproefje op de Zwarte Cross nemen met Diggeth. Een nieuw album is zo goed als klaar, dus reken maar op nieuw werk van de band. Ook de jongens van RUV (zie foto) zijn present. Nieuwe nummers, maar wel geheel geïnspireerd op rock uit de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw.

Iets scherper (lees sneller en harder) is het uit Groningen afkomstige trio Uhgah Wugah met hun trashpunk en hardcore covers. Eerder speelde het trio al in het voorprogramma van Jello Biafra. Heel wat lovende recensies volgden.

Lovell's Blade, Tributeband Unfurgiven (met Metallica-covers) en Burning staan de tweede festivaldag vanaf 12.00 uur geprogrammeerd. En vergeet de Zutphense formatie Messed Up niet.

Voor eten en drinken hoef je het festivalterrein niet af, want 't Ooievaarsnest en Coctailbar the Backcorner verzorgen de catering. Denk qua eten aan frieten, kroketten en frikandellen, maar ook aan een heus festivalontbijtje op dag twee. Overnachten op het festivalterrein is dan weer de bedoeling, maar tenten kunnen worden opgezet op de vijf kilometer verderop liggende Camping Warnsveld. Bij voldoende animo, laat stichting Heavy Rocks busjes pendelen tussen festivalterrein en camping.

Tickets voor de twee dagen bedragen respectievelijk 15 euro en 17,50 euro aan de deur, maar kosten in de voorverkoop 11,50 euro en 14 euro. Een combiticket kost je 21,50 euro. Zie voor meer info en reserveren op onderstaande site.


www.warnsveldopenair.nl