Gratis fruit voor wandelaars Zutphense Avondvierdaagse

ZUTPHEN - Van 28 tot en met 31 mei vindt de jaarlijkse Avondvierdaagse in Zutphen plaats. Alle wandelaars mogen op 29 mei een bakje vers fruit halen bij de 'vers-fruit-bar' en de wandelende fruitfiguren. Hiervoor is 400 kg fruit nodig. De drie Albert Heijn vestigingen uit Zutphen en de groenteboeren Eef Klaassen en Marcel uit Eerbeek stellen het fruit gratis beschikbaar. Aan de inwoners uit de gemeente Zutphen wordt gevraagd om op zaterdag 26 mei fruit te doneren bij de groenteboeren op de markt. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door Catering Zutphen, Kok Henk Bree, de gemeente Zutphen en leerlingen van Het Stedelijk Zutphen. Derdejaars leerlingen met het profiel 'horeca, bakkerij en recreatie' snijden op dinsdag 29 mei de 400 kilo fruit tot een fruitsalade. Dit is een initiatief van Stadsvoedsel Zutphen (Weet wat je eet) en GGD Noord- en Oost-Gelderland (Gezonde School).


Rondleidingen begraafplaats

ZUTPHEN - In aanloop naar de 'Dag van de Begraafplaats' op 2 juni houdt Joop Jansen, toezichthouder van de begraafplaats aan de Warnsveldseweg, rondleidingen op zaterdag 26 mei, zondag 27 mei en zondag 3 juni. De rondleidingen starten om 14.00 uur op de Oude Algemene Begraafplaats. Naast het feit dat er onder heel wat stenen prachtige verhalen verborgen liggen, wil Joop hiermee bezoekers informeren over de mogelijkheden van de begraafplaats. "Er is namelijk meer dan alleen maar begraven, zo zijn er diverse asbestemmingen en thema-gedeelten". De gevraagde bijdrage van 2,50 euro per persoon komt geheel ten goede aan de stichting Bukas Palad in Zutphen. Op de Dag van de Begraafplaats, een samenwerkingsverband met de gemeente, zullen diverse activiteiten plaatsvinden. Hierover volgende week meer informatie.


Haan terug op Nieuwstadskerk

ZUTPHEN – De restauratie van de Nieuwstadskerk is bijna klaar. Woensdagmiddag 23 mei is de haan, met behulp van een grote kraan, terug op de toren geplaatst. Pastoor Scheve van de Parochie HH. Twaalf Apostelen zegende de gebeurtenis. "Het is toch een hoogtepunt", zegt Herman Heuver, bestuurslid met portefeuille gebouwen & begraafplaatsen van de parochie. Begin juni worden ook de klokken van de Nieuwstadskerk weer in werking gesteld.