Drewes de Wit. Olieverf/lakverf
Drewes de Wit. Olieverf/lakverf John Stoel

Tentoonstelling de IJsselsalon

ZUTPHEN - Zondag 27 mei vindt de opening plaats van de tentoonstelling van Drewes de Wit in de IJsselsalon. De opening wordt verricht door Dick Siersema, publicist. Aanvang 15.00 uur. De tentoonstelling is ook te bezoeken op zaterdag 2 en zondag 3 juni van 13.00 tot 17.00 uur. Groninger Drewes de Wit noemt zijn werk zelf ‘een zoektocht met een open einde’. Al bijna 50 jaar werkt hij gestaag aan zijn oeuvre. De bijzondere combinatie van lakverf met olieverf maakt de huid van zijn panelen glad en het beeld schijnbaar onscherp.


Engelse barokmuziek

ZUTPHEN - Het Zutphens Barokensemble zal zondag 3 juni om 15.00 uur optreden in de St. Elisabethkapel, Tengnagelshoek met het programma: 'Engelse barokmuziek, no Brexit for music!'. Zij brengen daarmee een afwisselend programma met strijkers, blazers en zangeres Kathelijne Mutsaarts.

Op het programma staat muziek van Henry Purcell (1659-1695), Georg Friedrich Händel (1685-1759), Robert Woodcock (1690-1728) en William Boyce (1711-1777). Componisten die leefden ver voor de Brexit. Zij componeerden en voerden muziek uit vooral voor de adel en het vorstenhuis. Henry Purcell schreef opera's en kerkmuziek. In dit concert worden delen uit zijn opera The Fairy Queen gespeeld, waaronder enkele aria's gezongen door sopraan Kathelijne Mutsaarts. Georg Friedrich Händel schreef tientallen opera's en oratoria. Het ensemble speelt van Händel een concerto grosso en delen uit zijn beroemde Watermusic. De in Londen geboren Robert Woodcock was naast componist, muzikant, hoboïst en fluitist. Van Woodcock wordt een concert voor twee fluiten en strijkers gespeeld. William Boyce was in Engeland beroemd; van hem wordt een Symphony uitgevoerd.

De toegang is gratis, vrijwillige bijdrage na afloop.


Zing mee met Thijs van Leer

ZUTPHEN - Op zaterdag 26 mei om 20.00 uur treedt Projectkoor VoQ uit Zutphen op in het Lichtpunt (Willem Dreesstraat 4, Zutphen) met een programma onder de titel Circle of Music. Toegangskaarten zijn te bestellen bij bestuursleden Anna Hartskeerl (0575 - 572502) en Ruud Stolwijk (0575 - 779551).