Organist Theo Jellema. Foto: PR
Organist Theo Jellema. Foto: PR

Theo Jellema bespeelt baderorgel

ZUTPHEN - Door de verbouwing, die in de Zutphense Walburgiskerk eerder dit jaar heeft plaatsgevonden, begint het concertseizoen 2018 van de Stichting Henrick Baderorgel dit jaar iets later. Op vrijdagavond 25 mei is het zover en vindt om 20.00 uur een concert plaats op het Baderorgel door Theo Jellema.

Onder de titel 'Topstukken uit der Engelse en Spaanse Gouden eeuw' klinkt muziek van onder andere John Bull, Hieronymus Praertorius, Francisco Correa de Arauxo maar ook werk van Jean Alain en Johann Sebastiaan Bach.

Theo Jellema (1955) studeerde orgel aan het conservatorium te Groningen. Hij was jarenlang orgeldocent aan de conservatoria van Arnhem en Zwolle. Hij is nu organist van de Grote of Jacobijnerkerk en stadsorganist te Leeuwarden en docent hoofdvak orgel aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij heeft een uitgebreide concertpraktijk die hem voerde naar een groot aantal Europese landen maar ook naar Rusland, Japan en Korea. Hij maakte cd-opnamen van belangrijke historische orgels. Toegang voor dit concert is 12 euro.


www.baderorgel.nl


Fotografie-wandeling: Dwalen door Zutphen

ZUTPHEN - De eerstvolgende fotografie-wandeling is zondag 27 mei, 13.30 tot 16.30 uur. Aanmelden via www.jasjadewitfotografie.nl.