Marita Mathijsen. Foto: PR
Marita Mathijsen. Foto: PR Foto:

Marita Mathijsen over Jacob van Lennep

ZUTPHEN - Marita Mathijsen zal het donderdagavond 17 mei tussen 19.30 en 21.30 gaan hebben over Jacob van Lennep (1802-1868), gangmaker en spotter, vrouwenliefhebber en hulpvaardig vriend. Dit vindt plaats aan de Kerkhof 16.

Jacob leidde een fascinerend leven, gespleten tussen de bedrukkende moraal en de turbulente moderniseringen van zijn tijd. Bovenal was hij een getalenteerde, enorm productieve schrijver, die de moed had zijn eigen weg te volgen in een door conventies bepaalde tijd.

Marita Mathijsen schreef met Jacob van Lennep een fascinerend levensverhaal dat tegelijk een biografie is van een tijdperk. Ze las duizenden brieven en documenten en sprak met vele nazaten. Met haar stijl, humor, inlevingsvermogen en eruditie weet Mathijsen de complexe negentiende eeuw voor iedereen levend en toegankelijk te maken.

Marita Mathijsen is emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schreef verschillende standaardwerken, waaronder De geest van de dichter, De gemaskerde eeuw en Historiezucht.

Toegangskaarten a 10 euro verkrijgbaar bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch.


0575 - 513512

info@somerentenbosch.nl